Mit tehetnék ezzel a problémával?
Ez nem kamu kérdés, tényleg így van minden, ahogy leírom. A következő a gondom: kb. 7 éves korom óta képtelen vagyok nyilvános illemhelyen elintézni a dolgomat... Egészen általános suli első osztályáig nem volt semmi bajom ezzel, hiszen az oviban nem voltak elzárva a wc-k, mindenki látott mindenkit közben, beszélgettünk is egymással, nem zavartattam magamat abszolút. De aztán a suliban ez teljesen más lett. Egyrészt zártak voltak a wc-k és nagyon féltem attól, ha bezárom, akkor beragad a zár. Aztán persze rám nyitogattak és nagyon szégyelltem magam emiatt. A másik, ami az idegeimre ment, az az volt, hogy folyton bekopogtak, hogy ki van benn, persze nem mertem válaszolni (nagyon nyuszi kisgyerek voltam), rosszabb esetben az ajtó alatt benéztek, ami végképp kicsapta a biztosítékot. Ezek után vagy nem mentem el egyáltalán suliidőben, vagy óra alatt kéredzkedtem ki. Csak akkor megy a dolog, ha tudom, hogy senki nem jön be a mosdóba, amíg benn vagyok (lyukas óra, suli utáni időszak, vagy olyan helyen, ahol csak lézengenek az emberek). Egynapos osztálykirándulások alkalmával van, hogy reggel héttől este tízig nem megyek el mosdóba, míg haza nem érek... Nagyon sok kínos helyzetet okozott ez a probléma, és nem tudom, hogyan tudnék megszabadulni ettől, 12 éve ez megy (idén végeztem gimiben, 19 leszek a nyáron). Félek, hogy emiatt fogom kihagyni a gólyatábort is. :(
Bocs a részletekért, remélem valaki tud adni valami jó tanácsot.
Hasonló problémám volt nekem is, hétévesen volt, hogy két nap után haza kellett vinni egy táborból, mert majd bepisiltem, mégsem mentem el két napig.
Még gimnáziumban is meg volt ez, sőt, amikor menstruáltam, a cserét sem oldottam meg... voltak balesetek, és akkor sem. :(
Aztán elmentem egy fesztiválra, és szépen lassan leküzdöttem ezt. Be voltam csiccsentve, és eszembe sem jutottak a félelmeim, egyszerűen csak ment minden.
Szóval szerintem rúgj be. Ne nagyon, csak épp annyira, hogy elengedd magadat és túllépj a félelmen.
[Nem akarlak megijeszteni, de a mi gólyatáborunkban 20 lányra jutott egy wc, míg te bent voltál, ott állt egy kígyózó sor, várva, hogy végezz... Ha a kakilás a fő gond, akkor helyezz wcpapírt a wc-be, az felfogja a placcsanást, és senki sem fogja hallani :D]
Hát nekem 11 éves koromig ez nem is volt gond :D akár a bokorban is nekiálltam pisilni(jelzem lány vagyok)
De 12 évesen ez már más volt..
Ezt hívják szégyelősségnek+szégyen érzetnek.
Szégyelős vagy.
Velem is ez van már de ez természetes mint a forrás víz.
Nincs rá gyógyszer max az hogy keresel egy olyan személyt akiben nagyon megbízol és megkéred hogy örködjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!