Mit csináljak ezzel a problémával?
Figyelt kérdés
22 éves fiú vagyok, és a problémám az, hogy szorongásos panaszokkal küszködöm, főleg közösségben. Egyedül próbálok boldogulni az életben, szülői háttér nincs (nem lehet rájuk számitani.) Két hete történt, hogy beköltöztem egy átmeneti szállóra ahol rajtam kivül még 8 férfi van, de azok már jóval idősebbek mint én, nem az én korosztályom. Ha bent vagyok a szállón, úgy érzem mindenki engem figyel, mindenki velem foglalkozik, mégha nincs is igy, de az ettől való félelem megvan, ezért igyekszem a lehető legminimálisabban bent lenni, és amikor bent vagyok, akkor pihenek, fekszem, olvasok, nem kezdeményezek nagyon senkivel kapcsolatot, csak ha nagyon muszáj. Volt , aki elkezdett nekem tanácsokat osztogatni, ill. kioktatni, hogy miért nem nyitok a társaság felé, ott mindenki lazán viselkedik, miért nem szólok senkihez, miért vagyok bezárkózva, változtassak rajta. Ez azért nehéz, mert egyrészt elfogadtam magam igy, és akik szeretnek , azok is (1-2 barát) ezen kivül vannak szorongásos pszichés problémáim is, amire gyógyszereket szedek, de ezt nem kezdem el nekik részletezni. Én nem tudom azt megigérni nekik, hogy megváltozok, és bőbeszédű meg nyitott leszek, nem megy. Már csak azért sem, mert a félelem, ez a közösségben levő szorongás akadályoz benne, ezért igyekszem nem is lenni bent sokat. De nehogy egy idő után kipécézzenek, amiért másmilyen vagyok. Egyelőre csak az az ötletem, hogy a dokihoz akihez járok, felemlitem ezt neki, mert ez nagyon rossz, örökös szorongásban élni, mielőtt belépnék a szállóra. Mit csináljak? Bármilyen ötletet, tanácsot szivesen fogadok. Köszönöm!!2013. júl. 1. 13:23
1/1 anonim válasza:
Ha valaki nyit feléd, tanácsot ad, legalább vele próbálj meg kapcsolatot tartani (persze csak ha nem kirekesztett, kiutált valaki). Sokszor pont azzal tűnik fel valaki egy társaságban, hogy láthatatlan próbál lenni, úgyhogy csak óvatosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!