Honnan valók a Magyarok? Honnan jöttünk ide a Kárpát-medencébe?
Kicsit több mint 1000 éves múlttal rendelkezünk.. de hol voltunk ezelőtt? Kik az őseink?
Ti mit gondoltok erről?
Én úgy tudom, hogy valahonnan Ázsiából jöttünk keresztül az Urál hegyen, de mégis honnan és miért?
Tudom, hogy nincs egyértelmű, alátámasztott válasz, de érdekelne a Ti véleményetek :)
17/l
köszönöm a válaszokat, hozzászólásokat :)
A Wikipedia nem hungarista, de az, aki a cikket írta, még lehet. Amúgy a Wikipediára bárki bármit felírhat.
A boszniai piramis amúgy egy földtani folyamat eredménye, amit areális eróziónak hívnak. Valószínűleg nem tanultál földrajzot, én viszont történelem-földrajz szakos vagyok, úgyhogy tudom miről beszélek.
Mellesleg a hivatalos történelem irányelve nem a "merjünk kicsik lenni", hanem a "fogadjuk el, hogy nem vagyunk übermenschek" (azok kedvéért, akik nem tudnak németül: übermensch=szuper ember, magasan fejlett ember, jelen esetben kultúrális szinten értendő).
A hungarizmus amúgy nem sovinizmus, valóban. Viszont ezt is túlzásba lehet vinni, mint ahogy a többség, aki hungaristának vallja magát, azt is teszi.
Én nem hangoztatom, hogy hungarista lennék. Magyar vagyok és büszke vagyok rá. Ez épp elég. Nem hordok piros-fehér-zöld alsógatyát, nincsenek rovásírásjelek a karomra tetoválva, nem tüntetek a homogén fehér Magyarországért, nem dobálom a melegeket, nem ócsárlom a cigányokat és nem zsidózok. Megvan a magam véleménye, de attól még nem sértegetek másokat.
Az az elmélet, amit te hangoztatsz, arra alapul, hogy a magyarok voltak az első emberek a Földön. Bábel tornya előtt az egész világ magyarul beszélt. Csak aztán mindenki más áttért másra, csak mi maradtunk így.
Ez egy oltári nagy baromság. Tipikusan azoknak a gondolkodásmódja, akik nem fogadják el azt, hogy nem mi vagyunk a világelsők mindenben és beledumálnak abba, amihez nem értenek. Kényükre-kedvükre hamisítják a történelmet és azokat tartják hazaárulóknak, akik emellett ragaszkodnak az igazsághoz, mégpedig ahhoz az igazsághoz, ami bizonyítható és nem csak egy maroknyi neonáci lila gőzös képzelgése.
Pontozz le ezért, ha akarsz. Én beismerem, hogy lepontoztalak, mert szerintem az, amit itt hangoztatsz, egy hagymázas mese, mint a franciáknál volt egykoron a trójai eredet, vagy Dan Brown úgynevezett elmélete a Szent Grál vérvonalról.
Szép mese, nem mondom, és még tetszik is, de meg kell tartani a maga helyén, és nem szabad igazságnak venni.
Mellesleg pont te cáfoltad meg magad. "A székelyek a mai napig használják."
A székelyek nem magyarok. Magyarnak vallják magukat és bizonyos szempontból magyarabbak is, mint sokan az ország határain belül, de származásukat tekintve nem magyarok.
Valószínűleg a magyarokhoz csapódott török népek, talán a kabarok leszármazottai. Bár ez vitás kérdés, biztos hogy eredetileg semmi közük hozzánk és ők is használtak egy fajta rovásírást (székely rovásírás), már a "nagy találkozás" előtt is. Miből gondolod, hogy nem ők találták ki és a magyarok vették át, mert nekik addig nem volt írásbeliségük és ez pont passzolt a magyar nyelvhez?
Bizonyítani nem tudom, de te sem tudod, hogy ne így lenne
A második hozzászólásod mutatja, hogy vannak rokon írásai. Honnan veszed, hogy nem azok voltak előbb és nem azokból fejlődött ki a rovásírás?
Ez, amit te csinálsz, a történelem egyoldalú szemlélése és hamisítása. Csak azt veszed figyelembe, ami téged igazol és azt is csak addig, amíg téged igazol.
Jó barátok lennétek Dan Brown-nal és Erich von Dänikennel.
(20:31-es vagyok)
Bocsi 20:35-ös. A neonáci tényleg túlzás, de jobb fogalom nem jutott eszembe.
Olyan ultranacionalistákra gondolok, akik csak a saját nemzetüket tartják igazi embernek, a zsidókat, cigányokat, homoszexuálisokat és hasonlókat pedig egyenesen állatoknak, akiket ki kell űzni az országból és lehetőség szerint ki is kell írtani.
Ebbe a kategóriába értendő pl. a Ku-Klux-Klán is az amerikaiaknál.
Na ez a liberális gondolkodás az, amitől felfordul a gyomrom.
Ez az, ami tönkreteszi a világot.
Ha nem lennék hívó katolikus, most azt kívánnám neked, hogy legközelebb a te gyomrodba döfjenek egy kést. Akkor lehet hogy megváltozna a gondolkodásod.
Az ember szociális lény. Aki nem hajlandó megfelelni a társadalom szabályainak (pl. gyilkosok), azokat meg kell büntetni.
Nekem ugyan nincs liberális gondolkodásom. De a tiedből eléggé ilyet lehet kiolvasni:
"Én nem hangoztatom, hogy hungarista lennék. Magyar vagyok és büszke vagyok rá. Ez épp elég. Nem hordok piros-fehér-zöld alsógatyát, nincsenek rovásírásjelek a karomra tetoválva, nem tüntetek a homogén fehér Magyarországért, nem dobálom a melegeket, nem ócsárlom a cigányokat és nem zsidózok. Megvan a magam véleménye, de attól még nem sértegetek másokat. "
Ez mondjuk már egy más kérdés, de én nem gondolom, hogy szó nélkül kell hagyni, hogy pl. egy nép 80%-ban bűnözzön, vagy hogy a gyerekeink előtt lejtsenek oroszlános tangában.
Na jó.
Ezt nem itt kéne megvitatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!