Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted mi a jobb? Eltaposni...

Szerinted mi a jobb? Eltaposni másokat a sikeredért, vagy áldozatokat hozni azért hogy másokon (is) segíthess?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A fent kiírt kérdés egy nagy vitatéma köztem és az egyik haverom között. Ő azt vallja,hogy csak akkor maradhatunk életben ha mindenkin átgázolunk,mert úgysem tud egy ember semmit se tenni hogy a világ megváltozzon. Szerintem viszont pont azért kéne jóságosnak lenni,mert azt kapjuk amit adunk,és ha mindenki kedvességet kap,akkor elterjed,mint a h1n1-mánia :D

Nektek mi a véleményetek erről?

2009. okt. 19. 14:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%
Most mondjam azt, hogy ebben a kemény világban a barátod a realista te pedig az idealistam, aztán az más kérdés, milyenkörülmények között melyikekkel lehet előrébb jutni, de valószínű ő kitapoossa magának azt amit akar, még ha 10 embert nyom is le a föld alá közben, te pedig ugye nem .... na most aztán a pszichés és etikai oldala ismét más kérdés
2009. okt. 19. 16:49
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát,aki akar még írhat.

Igazából ez a barátom ez olyan,hogy pl.: arról mesélt múltkor hogy elege van a csajokból és ezentúl csak szexpartnert fog keresni mivel másra úgysem jók a nők. Az a rossz hogy 14-15 éves lánykákra gondolt (ő 16 éves),és ha lenne egy csöpp esze akkor felmérné hogy lehet hogy ez neki jó,de azt a lányt megviselheti egy ilyen nyitott kapcsolat.

Én pedig olyan vagyok,hogy folyton kihasználnak mivel szeretek segíteni még akkor is ha emiatt nekem kellemetlenségem van (pl.: dolgozatnál súgás,házi odaadása,vagy bármi). Mindig későn döbbenek rá hogy az ígéretes barátságok arra épültek hogy el lehet szedni a cuccaimat. Ezért nem lógok lányokkal (mindig ők szemétkedtek velem) és lány létemre tekintélyes fiú ismerősi köröm van:D

2009. okt. 19. 17:30
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes elképzelés. Viszonylag kevés olyan területe van az életnek, ahol mások kudarca szükséges ahhoz, hogy te sikeres legyél. Ilyen mondjuk a boksz, de ott sem átgázolsz a másikon, hanem nyersz ellene (szabályok vannak). Az élet többi területén pedig tényleg ritka az, hogy mások kudarcán alapul a te sikered. Na jó, persze ismerek néhány ilyen szituációt, de akinek ez problémát okoz, az kerülje el az efféle helyzeteket.
2009. okt. 20. 08:16
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
Kár szépítgetni, ugyan nekem se tetszik a dolog, de farkastörvények vannak, vagy te taposol el, vagy téged taposnak el. Ennyi kb a lényeg, és lehet dönteni, ki melyik szerepet választja.
2009. okt. 20. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!