Szerinted mi a jobb? Eltaposni másokat a sikeredért, vagy áldozatokat hozni azért hogy másokon (is) segíthess?
Sziasztok! A fent kiírt kérdés egy nagy vitatéma köztem és az egyik haverom között. Ő azt vallja,hogy csak akkor maradhatunk életben ha mindenkin átgázolunk,mert úgysem tud egy ember semmit se tenni hogy a világ megváltozzon. Szerintem viszont pont azért kéne jóságosnak lenni,mert azt kapjuk amit adunk,és ha mindenki kedvességet kap,akkor elterjed,mint a h1n1-mánia :D
Nektek mi a véleményetek erről?
vagy áldozatokat hozni azért hogy másokon (is) segíthess
bárcsak mindenki így tenne
Akkor az illetőnek mondd meg azt, hogy ez a legrosszabb hatásfokú hozzáállás: minél többen gázolnak ugyanis át másokon, annál többen lesznek azok is, akik személy szerint ŐRAJTA gázolnak majd át és tesznek neki keresztbe. Mi a végeredmény? RENGETEG energia megy el feleslegesen a kepesztésre és hadakozásra, miközben senki nem jut előre, mert mindenki visszatart mindenkit. (Ezért van az ország is sz*ban)
Míg ellenben ha egység van és összefogás, érdekegyeztetés és kompromisszumok, akkor nemhogy nincs elfecsérelt energia, hanem még fókuszálódnak is a közös erőfeszítések, és annál könnyebb lesz elérni a közös célokat.
A másodikkal értek egyet, azaz veled, de a valóság szerintem is más sajnos. Ma már nem jobb adni mint kapni. Kezedet nyújtod, egész karod kell.
Attól függetlenül én nem tiporok el senkit még ha módom van rá se. Azt hiszem valamelyik elnök mondta, de nem tudom ki és lehet máshogy van, de "az embert az jellemzi legjobban, ahogy a gyengékkel bánik". Na ha valakit könyörtelenül 'eltiprunk' csak azért mert gyenge, az nem egy kedves jellemre vall... és biztos sokan vannak akik utálják.
Ez egy értelmetlen szembeállítás.
Nem kell ahhoz eltaposni másokat, hogy valaki sikeres legyen!
Most hallottam "valahol", nem először, mert közhely, hogy az lenne alkalmas mindenféle hatalomra, aki szolgálni tud, szolgálás=segítés. (A miniszter szó eredeti értelmével kapcsolatban szokták emlegetni.)
Itt kezdődik a dolog, eleve alázatosság és segíteni akaró, alapvetően dolgos hozzáállás.
Aztán nem az 'én jobban tudnék "segíteni", ezért kinyírlak, kicsinállak' hozzáállás:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!