Az ateisták mit ünnepelnek karácsonykor? Mert Magyarországon mindenki megünnepli a karácsonyt, nem csak a keresztények.
Figyelt kérdés
2009. okt. 15. 17:40
21/28 anonim válasza:
A rendszerváltás előtt,még úttörőként, emlékszem rá, az iskolában "fenyőünnep" címszó alatt tartottuk a karácsonyt.Akkor ciki volt templomba járni,(mára nagy divat lett),keresztelőt tartani (névadó volt), és templomban esküdni. Karácsonykor, a család, a szeretet ünnepét tartottuk,én ma is azt ünneplem. ha éppen nem dolgozom.( folyamatos munkarend) Bizony ,én nem vagyok megkeresztelve, névadóm volt, a tanácson esküdtünk, és még mindig együtt vagyunk...22 éve.(nem azon múlik) 41/nő
22/28 anonim válasza:
Az ateizmus irracionális?????? Tudod, mit jelent a szó?
Tehát akkor racionális, ésszerű azt hinni, hogy van egy szakállas bácsi a felhőkben, aki meghallja, amit magadban motyogsz?
Mondj bármit az ateizmusról, de azt egyszerűen nem állíthatod, hogy irracionális.
Én a karácsony hangulatát szerettem. De a családdal soha nem énekeltünk, beszéltünk Jézusról meg ilyesmi.
23/28 anonim válasza:
A karácsony a szeretet ünnepe :D az ateisták ezt ünneplik (köztük én is) nem holmi "jézus születését"
25/28 Tomi90 válasza:
Azt ünneplik, hogy megint vettek az asszonynak egy méregdrága tv-t hitelre :D Pár éve ez volt a szlogen egy hitel reklámra: Legyen emlékezetes a karácsony! Erre a tanárom: Még 5 évig az lesz! :D
26/28 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy december 21.én van a téli napforduló,tehát onnantól egyre hosszabbak a nappalok,nem 25.étől
27/28 anonim válasza:
Minden ünnepnek a lényege,hogy nem kell dolgozni.Munkaszüneti nap van.
Ennek örülnek.
Az emberek 90%-át nem érdekli vagy nem is tudja mit ünnepelnek.De igazán érteleme sincs szerintem.
28/28 anonim válasza:
Amit az első oldalon írogattak az elég nagy butaság. A karácsony egyébként nem keresztény ünnep, sokkal inkább katolikus, és a katolikus az egy pogány-keresztény elegy vallás, tehát nem keresztény. Tele van pogány kultuszokkal... Az igazi keresztény ünnepek ezek: Pünkösd, Húsvét (vagy Pészach). Ezeket nem keresztények találták ki, ezek az ünnepek nem másik ünnepek időpontjára lettek betéve. Ezek az ünnepek mindig is a saját időpontjukban voltak. Ugyanis ezeket a zsidók ünnepelték a keresztények előtt. (A pünkösdöt nem, de a pünkösd dátumán nem volt más ünnep, és az egy full keresztény ünnep). Persze ezt a két ünnepet is kicsit eltorzították a katolikusok... Ugyanis mind kettőt egy nappal későbbre tették. Mivel a Húsvéthétfő igazából vasárnap van, tehát húsvétvasárnap lenne a neve. (a vasárnap a hét első napja) A pünkösdnél szintén, pünkösdvasárnap van, nem hétfő. És azt még hozzáteszem, hogy mikor elmúlik ezeknek az ünnepeknek a vasárnapja, és megkezdődik a katolikus verziójuk (hétfő) akkor kezdődnek a nagy piálgatások, locsolkodások, tojás keresések, és a nyulak (A 3 utsó pogány hagyomány.) Viszont abban részben igaza volt az első oldalon lévő válaszolónak (valamelyikne), hogy a húsvét nem csak Jézus haláláról és feltámadásáról szól, hanem pl:zsidóknak az egyiptomi kivonulás ünnepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!