Miért van az, hogy manapság nem számít karriernek, ha valaki családanyaként otthon van, és hosszú évek munkája után jó gondolkodású gyereket enged útnak az életbe, és egy normális hátteret biztosít a családnak a mindennapi élethez?
Csak azért kérdezem, mert ha valakinek azt mondom, hogy családanya szeretnék lenni, akkor néz rám, mintha azt mondtam volna, hogy én akarok lenni a dalai láma!Vagy a másik, hogy hát azt nem mindenki teheti meg, az csak a gazdagok kiváltsága!Nem értem!Az emberek képesek küzdeni, áldozatokat hozni a karrierük érdekében, de ha valaki ezt tekinti karriernek,akkor arra néznek.Szerintem ezért is lehet küzdeni, ezt is meg lehet teremteni!Ne értsetek félre, 3 éve dolgozom, van diplomám is, csak mindig is ez volt bennem.Talán azért is, mert anyukám is főállású anya, és nagyon tetszik az a családmodell, amit otthon láttam.Ja és a férjemmel is egy állásponton vagyunk ezen a téren.
Csak néha nem értem az emberek reakcióját.
Bocsi 12:51es! olvastam a válaszod, csak mást is csinálok, nem reagáltam mindenkinek, pedig igyekeztem!Szerintem is nagyon fontos, főleg mikor pici a baba, hogy otthon legyen vele az anyuka, hiszen akkor alakul ki a személyisége!A többi meg már megbeszélés kérdése, ahogy nektek jó a férjeddel, meg ahogy majd a gyerekeiteknek jó lesz!
Amúgy mi is minimum 3 gyereket szeretnénk:)5 is simán belefér:)na ez a másik, amire sokan kiakadnak, mikor megtudják... :)
Szia! Én 4 éve élek külföldön. Férjhez jöttem ide és a férjem kimondott kérése volt, hogy ne dolgozzak. Kezdetben tetszett is. Hiszen nem ismertem a szokásokat, a nyelvet, nem voltak barátaim és idő kellett, amig megszokom az itteni életet. Egy postára való elmenést is előre meg kellett tervezni.
De ahogy telt-múlt az idő, már nem elégitett ki az itthoni munka. Mindig rend volt, mindig volt főtt kaja. Fittness terembe is jártam és barátnőim is lettek, mégsem voltam elégedett.
Most 4 órában dolgozom. Reggel megfőzök, takaritok és 11-re járok dolgozni. Szerencsém van, mert a kisfiamat bevihetem a munkahelyre (8 hónapos), ahol működik egy bölcsöde a dolgozóknak és akár óránként is fel tudok menni hozzá. Munka után együtt megyünk a férjem elé és az egész délutánt/estét együtt töltjük. Igy most már jól érzem magam. Dolgozok is és otthon is vagyok. Arról nem is beszélve, hogy nekem nagyom kellemetlen volt,amikor mindenre a férjemtől kellett a pénzt kérni. Nekem igy lett kerek az életem. De ha napi 8 órát kellene dolgozni és még plussz kettőt utazni a munkahelyre és este hulla fáradtan végezni az otthoni munkát, azt nem birnám.
Én csak két dologra szeretném felhívni a figyelmed:
1.) Azoknak a gyerekeknek, akiknek az anyja dolgozik, túlnyomó része teljesen normális ember lesz, nem megy el otthonról 16 évesen. Miért? Elég ha csak belegondolsz, hogy az emberek túlnyomó részének az anyja dolgozott, nem pedig háztartást vezetett főállásban.
Abban egyetértek, hogy ha az anya foglalkozik a gyerekekkel, akkor kisebb eséllyel mennek el 16 évesen.
2.) Jó dolog főállású anyaként otthon háztartást vezetni, de ebben nagy a veszély is! Fontos, hogy a gyerekeid megfelelően önállóak legyenek.
Szóval az egy dolog, hogy Te ráérsz megcsinálni a házimunkát, de igenis arra kell nevelned őket, hogy ők is segítsenek benne.
Vagy ha a házijukkal bajlódnak, ne rohanj oda egyből segíteni, hagyd hogy először ők próbálják megoldani! Nagyon fontos, hogy ne telepedj rá a gyerekeidre!
Mindenféleképpen menj el otthonról néha, minden gyereknek szüksége van arra (néha), hogy egyedül vagy a barátaival legyen otthon!
Alapvetően jó dolog, amit akarsz, de nagyon kell figyelni, hogy a gyerekeid önállósága normális maradjon!
Nő vagyok, de engem biztos nem tenne boldoggá. Téged meg biztos, hogy igen. Mindenki csinálja azt a munkát, amit szeret.
Köszi a linket, meg köszi a válaszokat!Kedves utolsó, ezekkel tisztában vagyok, mi sem elnyomásban nőttünk fel!
Amúgy a link nagyon "durva" mármint van egy totál feminista kommentelő.Én nem nézem le azokat, akik dolgoznak, mert így teljes az életük, de azért az már durva, hogy ő mennyire lealacsonyítja az otthon elvégzendő dolgokat...na mind1, nem ide tartozik.
1. Az a szépséghiba ebben az életfelfogásban, hogy gyakorlatilag kidobtad a diplomád az ablakon. Ha főállású anya leszel, miután felnőttek a gyerekeid sehova se tudsz majd elhelyezkedni.
2. Ha beüt egy válás totál padlóra kerülsz és ki leszel szolgáltatva.
3. Az meg a másik, hogy férfiként úgy gondolom a háztartást az egész családnak kell vezetnie megosztva a munkát, tehát kiveszi a háztartási munkából a részét
- a férj
- a feleség
- és a gyerekek is!
És így abszolút nem sok munka a háztartás vezetése, a család megszervezése.
Szerintem semmi nem indokolja, hogy egy nő otthon maradjon hosszú évekig. Amig a gyerek pici az normális, hogy az anyuka többet van a gyermekkel, de szerintem óvodás kortól már nyugodtan elmehet 4 órába dolgozni, ha iskolás a pici, akkor már a 8 óra se akadály.
Én férfiként így látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!