Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy manapság...

Miért van az, hogy manapság nem számít karriernek, ha valaki családanyaként otthon van, és hosszú évek munkája után jó gondolkodású gyereket enged útnak az életbe, és egy normális hátteret biztosít a családnak a mindennapi élethez?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert ha valakinek azt mondom, hogy családanya szeretnék lenni, akkor néz rám, mintha azt mondtam volna, hogy én akarok lenni a dalai láma!Vagy a másik, hogy hát azt nem mindenki teheti meg, az csak a gazdagok kiváltsága!Nem értem!Az emberek képesek küzdeni, áldozatokat hozni a karrierük érdekében, de ha valaki ezt tekinti karriernek,akkor arra néznek.Szerintem ezért is lehet küzdeni, ezt is meg lehet teremteni!Ne értsetek félre, 3 éve dolgozom, van diplomám is, csak mindig is ez volt bennem.Talán azért is, mert anyukám is főállású anya, és nagyon tetszik az a családmodell, amit otthon láttam.Ja és a férjemmel is egy állásponton vagyunk ezen a téren.

Csak néha nem értem az emberek reakcióját.

2009. okt. 14. 10:46
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

12:24 es nagyon köszönöm a hozzászólásod!Egyetértek veled, és jó olvasni, hogy vannak ilyenek, akik nem csak így gondolkodnak, hanem meg is élik!Egyetértek, hogy a nőnek a férjének és saját magának kell megfelelnie!

Ja és megbízom a férjemben, mind a ketten ezt szeretnénk:)

2009. okt. 14. 12:30
 22/45 anonim ***** válasza:
46%
11:41 Te jo nagy bunko vagy.
2009. okt. 14. 12:31
 23/45 anonim ***** válasza:
50%
Mekkora egy tuskó paraszt vagy te 11:41-es!!!Végeztél már 24 órán keresztül házi munkát???Tipikus férfi!!!Szerinted olyan könnyű háztartást vezetni és ellátni a gyerekeket is??Próbáld ki egyszer jó!!!!!!BUNKÓ!!!!!!!!
2009. okt. 14. 12:39
 24/45 anonim ***** válasza:
56%

azt nem értem,mért kell leponozni azt,aki igenis fontosnak tartja az anya szerepet?!aki nem cselédet lát benne, hanem életcélt?

A lepontozóknak nem volt anyukájuk? (csak kérdezem)vagy nekik természetes,hogy valaki főz,mos rájuk?

az egyik hozzászóló

2009. okt. 14. 12:40
 25/45 A kérdező kommentje:

Én sem értem a lepontozást, mondjuk ez is mutatja mennyire nem tartják soknak a családanya szerepet egyesek.Amúgy engem nem érdekel a lepontozás, én nem pontoztam le senkit!

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

2009. okt. 14. 12:45
 26/45 anonim ***** válasza:
52%
Ezt én sem értem, de látom, Téged máris le is pontoztak (néhány mp után engem is le fognak), alig jelent meg a válaszod. Néhány karrierista hölgy, néhány soviniszta pasi itt vadászik, hogy azonnal lepontozhasson. Szánalmas, de nem is ez a lényeg, remélem, a kérdező az így kieső válaszokat is elolvassa, máskülönben nem számít...
2009. okt. 14. 12:46
 27/45 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Kb. veled egykorú lány vagyok, nekem is van diplomám, munkahelyem, férjem, és én is szeretnék minimum 3 gyereket :) Soha nem lennék képes a gyerekeimet bölcsődébe adni, vagy másra bízni 3 éves koruk előtt hosszabb időre. Egy anyának igenis a pici gyereke mellett a helye! De: 6 évet tanultam azért, h diplomám legyen, nem lennék képes ezt kidobni az ablakon, szeretnék a szakmámban dolgozni, másrészt szükségem van felnőtt emberek társaságára, h történjen körülöttem valami. Mi azt beszéltük a férjemmel, h gyerekek mellett (3-18 éves korig) egy 4-6 órás (fél)munka lenne nekem a legideálisabb, így nem maradnék ki a munkából, és a gyerekekre is jutna időm. 25/L

2009. okt. 14. 12:51
 28/45 A kérdező kommentje:
Minden választ igyekszem elolvasni, még azokat is amiket nagyon lepontoznak, amik "nem hasznosak".
2009. okt. 14. 12:54
 29/45 anonim ***** válasza:
52%

Megpróbálok szigorúan a kérdésedre válaszolni:

Azért nem számít karriernek, mert az emberek azt gondolják, hogy aki otthon marad, az lusta dolgozni, munkakerülő és a férjével tartatja el magát, élősködik rajta. Azért, mert ma már a nők is dolgoznak és a munkájuk mellett végzik el a gyereknevelést, a háztartási feladatokat. Azért, mert mindenki azt gondolja, hogy jól működtetni egy háztartást, kiegyensúlyozott, személyiségében és gondolkodásmódjában egészséges gyerekeket (ill. e gyerekekből ugyanilyen felnőtteket) nevelni nem egy nagy teljesítmény.

És most jöjjön az én véleményem:

Ugyanezek az emberek fröcsögnek azon, hogy a mai diákok mennyivel hülyébbek, mint ők voltak anno ennyi idős korukban, hogy tiszteletlenek, hogy nem tudnak helyesen írni, köszönni, hogy nincs kialakult értékrendjük - csak a kettőt nem kötik össze: ha a nők/anyák tehermentesíthetőek lennének a mai helyzetnél jobban, akkor egy normálisabb társadalom alakulhatna ki, és a fröcsögők gyermekei is egy normálisabb társadalomban élhetnének...

2009. okt. 14. 13:16
 30/45 anonim ***** válasza:
61%
Jó, hogy egy ilyen családban nevelkedtél, jó, hogy te is ezt szeretnéd, a legjobb, hogy a férjeddel egyetértésben vagytok. Egyet nem értek: miért számít ezek után mások véleménye? Teremts értéket - máris mindegy, hogy karriernek tekintik-e vagy sem mások a családanyaságot.
2009. okt. 14. 13:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!