Miért van az, hogy manapság nem számít karriernek, ha valaki családanyaként otthon van, és hosszú évek munkája után jó gondolkodású gyereket enged útnak az életbe, és egy normális hátteret biztosít a családnak a mindennapi élethez?
Csak azért kérdezem, mert ha valakinek azt mondom, hogy családanya szeretnék lenni, akkor néz rám, mintha azt mondtam volna, hogy én akarok lenni a dalai láma!Vagy a másik, hogy hát azt nem mindenki teheti meg, az csak a gazdagok kiváltsága!Nem értem!Az emberek képesek küzdeni, áldozatokat hozni a karrierük érdekében, de ha valaki ezt tekinti karriernek,akkor arra néznek.Szerintem ezért is lehet küzdeni, ezt is meg lehet teremteni!Ne értsetek félre, 3 éve dolgozom, van diplomám is, csak mindig is ez volt bennem.Talán azért is, mert anyukám is főállású anya, és nagyon tetszik az a családmodell, amit otthon láttam.Ja és a férjemmel is egy állásponton vagyunk ezen a téren.
Csak néha nem értem az emberek reakcióját.
12:24 es nagyon köszönöm a hozzászólásod!Egyetértek veled, és jó olvasni, hogy vannak ilyenek, akik nem csak így gondolkodnak, hanem meg is élik!Egyetértek, hogy a nőnek a férjének és saját magának kell megfelelnie!
Ja és megbízom a férjemben, mind a ketten ezt szeretnénk:)
azt nem értem,mért kell leponozni azt,aki igenis fontosnak tartja az anya szerepet?!aki nem cselédet lát benne, hanem életcélt?
A lepontozóknak nem volt anyukájuk? (csak kérdezem)vagy nekik természetes,hogy valaki főz,mos rájuk?
az egyik hozzászóló
Én sem értem a lepontozást, mondjuk ez is mutatja mennyire nem tartják soknak a családanya szerepet egyesek.Amúgy engem nem érdekel a lepontozás, én nem pontoztam le senkit!
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Szia!
Kb. veled egykorú lány vagyok, nekem is van diplomám, munkahelyem, férjem, és én is szeretnék minimum 3 gyereket :) Soha nem lennék képes a gyerekeimet bölcsődébe adni, vagy másra bízni 3 éves koruk előtt hosszabb időre. Egy anyának igenis a pici gyereke mellett a helye! De: 6 évet tanultam azért, h diplomám legyen, nem lennék képes ezt kidobni az ablakon, szeretnék a szakmámban dolgozni, másrészt szükségem van felnőtt emberek társaságára, h történjen körülöttem valami. Mi azt beszéltük a férjemmel, h gyerekek mellett (3-18 éves korig) egy 4-6 órás (fél)munka lenne nekem a legideálisabb, így nem maradnék ki a munkából, és a gyerekekre is jutna időm. 25/L
Megpróbálok szigorúan a kérdésedre válaszolni:
Azért nem számít karriernek, mert az emberek azt gondolják, hogy aki otthon marad, az lusta dolgozni, munkakerülő és a férjével tartatja el magát, élősködik rajta. Azért, mert ma már a nők is dolgoznak és a munkájuk mellett végzik el a gyereknevelést, a háztartási feladatokat. Azért, mert mindenki azt gondolja, hogy jól működtetni egy háztartást, kiegyensúlyozott, személyiségében és gondolkodásmódjában egészséges gyerekeket (ill. e gyerekekből ugyanilyen felnőtteket) nevelni nem egy nagy teljesítmény.
És most jöjjön az én véleményem:
Ugyanezek az emberek fröcsögnek azon, hogy a mai diákok mennyivel hülyébbek, mint ők voltak anno ennyi idős korukban, hogy tiszteletlenek, hogy nem tudnak helyesen írni, köszönni, hogy nincs kialakult értékrendjük - csak a kettőt nem kötik össze: ha a nők/anyák tehermentesíthetőek lennének a mai helyzetnél jobban, akkor egy normálisabb társadalom alakulhatna ki, és a fröcsögők gyermekei is egy normálisabb társadalomban élhetnének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!