Ausztria miért engedi be dolgozni a más országbol való vendégmunkásokat?
Az unokatesóm barátnöje Nagyváradrol való, és most Ausztriában dolgozik egy vendéglöben, és 800 eurot kap kézbe.
Na mármost nem értem hogy az osztrákok miért nem látják be hogy a román, magyar, stb. vendégmunkások Tölük, az osztrákoktol veszik el a munkalehetöséget?
Hogy lehet olyan aljas, szemét Ausztria miniszterelnöke, hogy a román, magyar stb. vendégmunkásnak munkát ad, meg 800 eurót kézbe, a saját népét, a szegény osztrákokat meg hagyja éhen dögleni mert azoknak nincs munkájuk ha elveszik a vendégmunkások?

1. Szüksége van rájuk.
2. Azért van szüksége rájuk, mert van néhány munkafajta, ami büdös egy osztráknak. Ami meg nem, ott jobb, ha kiválóbbat fizetünk meg kevésbé. Ezt a módszert nemcsak ők, hanem a világ lenyúlós fele - és aki teheti - alkalmazza.

Mert bizonyos törvények is vannak.. EU-n belül az ember kereshet munkát, plusz más ENSZ törvények is vannak ami szerint az embernek joga van más országban munkát keresni és letelepedni. Szóval a miniszterelnök nem feltétlenül akadályozhatja ezt meg. Az meg, hogy ő aljas, szemét lenne ez miatt? Ne magadból indulj ki kérlek.
Plusz 800 Euro egy osztráknak nem egy nagy pénz, főleg, hogy olyan jó a szociális hálózat, hogy ennyi pénzért 2-3 műszakban, hétvégenként, ünnepnapokon nem fognak dologzni..
De ez nem egyértelmű neked? Ennyire butus vagy?
De nem igaz hogy büdös lenne az osztráknak a munka. Elöször is azért mert ha nem dolgozik mert nincs hun a vendégmunkások miatt, akkor mibül él, miböl tartja el a családját és saját magát?
Másodszor ez a váradi csaj egy román válalkozónak dolgozik szóval a vendéglö egy románnak a tulajdona, és ott ez a lány csak kiméri meg kiadja a pincérnek az ételt meg az italt. Ezért a Csekély, semmi munkáért kap 800 eurót kézbe....
Gondolkozzatok már! Szerintem a helyére vagy 100 ha nem több osztrák ugrana.

Az osztrákok és a nyugat-európai emberek úgy általában nem végzik el a számukra "alantasnak" vélt munkákat.
Ezt általában bevándorlók , vendégmunkások végzik.
A másik , hogy a bevándorló kevesebb fizetéssel is beéri , így inkább azt veszik fel a munkahelyre.
Egy holland barátom mesélte , hogy náluk a bevándorló lengyelt előbb felveszik a cégek mert kevesebbet kell nekik fizetni így kevesebbe kerül a cégnek.
Ausztriában 4-6 százalék körüli a munkanélküliség ,ami nagyon jónak számít.
Ausztria gazdasága nagyon stabil és erős ,bőven tud foglalkoztatni bevándorlókat is az etnikai osztrákok mellett.

Köszönöm a válaszokot.
Nem provokáltam, mint ahogy az egyik okosmackó írja, csak kíváncsi voltam, mert nem értettem ezek a dolgok hogyan mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!