Íme magyar származású Nobel-díjasaink. Rájuk méltán lehet büszke nemzetünk és a nagyvilág egyaránt:
Ugye tudod,hogy ezek többsége zsidó származású??
A cigányokkal kibabrált rendesen az élet.Országuk nincs, bárhova mennek munkára,nem kapnak.A tsz-ek ,meg a nagy gyárak,építkezések megszűntek.Itt tömegesen dolgoztak az átkosban vajda vezetésével.
De azokat,akiket linkeltem,és cigányok és híresek,azokat átugrottad?
Te mérnök vagy,szerinted ismeri valaki a neved?Nem,mint ahogy a cigány mérnökét,vagy orvosét sem.Én ismerek cigány orvost.De aki cigány,az valóban igyekszik titokban tartani származását,pontosan az ilyen előítélettel élő emberek miatt,mint Te.
"Ugye tudod,hogy ezek többsége zsidó származású?? "
Tudom, hogy többségük zsidó származású, de nincsen ezzel semmi baj. Ha lenne köztük cigány, azt is pontosan ennyire tisztelném!
"A cigányokkal kibabrált rendesen az élet."
Az "átkosban" ingyenes volt az iskoláztatás. Én is szegény családból származom, amit sohasem szégyelltem.
"Országuk nincs"
Ha rajtam múlna, lenne országuk. Bár ők is akarnák!!!
"Bárhova mennek munkára,nem kapnak."
Mit tesznek azért, hogy méltók legyenek rá? Mikor közösítik ki maguk közül azokat, akik miatt ez a kép alakult ki róluk?
"De azokat,akiket linkeltem,és cigányok és híresek,azokat átugrottad? "
A Nobel-díjasokról van szó még mindig.
"Te mérnök vagy,szerinted ismeri valaki a neved?"
Annyira, mint más mérnökökét általában. Tanultam, kitűnővel végeztem, szakmámban elismert szakemberként dolgozom. Nem loptam soha, nem raboltam ki senkit, nem szemetelek az utcán, nem hőbörgök esténként, nem bámulok ki a fejemből az aszfalton ülve. Erre ők miért nem képesek???
"Annyira, mint más mérnökökét általában. Tanultam, kitűnővel végeztem, szakmámban elismert szakemberként dolgozom. Nem loptam soha, nem raboltam ki senkit, nem szemetelek az utcán, nem hőbörgök esténként, nem bámulok ki a fejemből az aszfalton ülve. Erre ők miért nem képesek???"
Innentől kezdve nincs értelme a beszélgetésnek,mert mint mondtad a Nobel-díjasokról van szó.Különben képesek,csak Te nem ismersz ilyet.
Lakatos Menyhért,Szécsi Magda,Pege Aladár,Rácz Aladár és a többiek nem ismerete nem engem minősít.Nobel-díjuk valóban nincs,csak sok más,az egész világ elismeri őket.
Te vagy az,aki ha megtudná,hogy Hemingway cigányszármazású,azonnal rossz író lenne.Ugye már Chaplin sem ér annyit,mint a beszélgetésünk elején,mikor még nem tudtad,hogy cigány,pedig a filmjeiből is lejön.
Te leragadtál ott,hogy minden cigány buta,erőszakos,és lop.
Különben Orbán Viktor is cigány származású,igaz Nóbel-díja sincs.De még lehet!!!:-)) Neked sosem lesz.Tehát nem érsz többet a névtelen cigánymérnöktől,aki ugyan úgy dolgozik és ötössel végzett,mint Te,csak 10-szer olyan nehezen kap állást.Még akkor is,ha jobb,mint Te.
Tudtam, hogy Chaplin cigány származású volt. Azt is, hogy Elvisben is volt cigány vér. Viszont nincsen cigány Nobel-díjas, és ezt a tényt éppen te próbálod elbagatellizálni, hivatkozva arra, hogy nekik micsoda nehéz az életük. Persze, nehéz. Mégis mire számítanak? Minden sorozatgyilkos, pedofil és notórius tolvaj a nehéz gyerekkorára hivatkozik. Sokkal egyszerűbb mindent ráfogni a szülőkre, a társadalomra meg a kormányra, mint szembenézni az embernek saját magával és bevallani, hogy tehetségtelen és lusta.
Nekem sem volt könnyű, szüleim a 90-es években munkanélküliek voltak, hónapokig zsíros kenyéren, meg rántott levesen éltünk, de tudtam, hogy mit akarok, és küzdöttem érte.
Ne minősíts engem, mert itt nem a szakmáról beszélgetünk. Látom, hogy terelni próbálsz, először bepróbálkoztál olyan "Nobel-díjas" cigányokkal, akik nem azok, aztán "persze-persze, nincsen Nobel-díjuk, de szegényeknek milyen nehéz az élete", aztán pedig tehetetlenségedben engem cseszegetsz.
Basszus, mutass Nobel-díjas cigány tudósokat, és megválaszoltad a kérdést. Rólam pedig le lehet szállni.
Béke Nobel-díjra jelölték a Roma Sajtóközpont egykori munkatársát, S. Kállai Szilviát - adta hírül a Női Médialobby Egyesület CEEW News hírszolgálata.
A svájci 1000 Peace Woman nevű szervezet ezer nőt jelölt az idén a díjra, Magyarországról a roma újságírónőt az RSK-ban végzett újságírói, illetve a Rádió C-ben végzett riporteri-szerkesztői munkásságáért
Élete során sokat foglalkozott a cigányság helyzetével, életvitelükkel, másfajta mentalitásukkal, védelmükkel,(Ő maga is az volt) harcolt a kiszolgáltatottságuk ellen. Bíró András az általa életre hívott szociális célú Autonómia Alapítvánnyal 1995-ben kapta meg az Alternatív Nóbel-díjat
:-))
"Béke Nobel-díjra jelölték a Roma Sajtóközpont egykori munkatársát, S. Kállai Szilviát"
Megkapta? Nem...
Egy Nobel-díjast kértél.Nem??
Ez pedig a többi díj,a teljesség igénye nélkül,amit a többi cigány kapott :-))
Móricz Zsigmond-ösztöndíj (1980)
József Attila-díj (1984)
Déry Tibor-díj (1992)
Soros-életműdíj (1996)
Bezerédj-díj (1996)
C.E.T.-díj (Közép-európai Irodalmi Társaság díja) (2000)
Kossuth-díj (2001)
Kodály Zoltán-díj (2001)
Pro Ethnographia Minoritatum-emlékérem (2003)
Hazám-díj (2004)
A Szépirodalmi Könyvkiadó Nívódíja (1982)
SZOT-díj (1985)
A Magvető Könyvkiadó Nívódíja (1986)
Bezerédj-díj (1997)
1991 - EMeRTon-díj
2003 - Szabó Gábor-díj
2005 - Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje
2008 - Liszt Ferenc-díj
A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (1993)
Francia Becsületrend tiszti fokozata (1993)
Kossuth-díj (1948)
Érdemes művész (1952)
Kiváló művész (1953)
Filmkritikusok díja, Legjobb színész, Kontroll (2004)
Súgó Csiga Díj (2004)
legjobb epizódszínész díja (36. Magyar Filmszemle) (2005)
legjobb filmszínész (Fringe Report) (2005)
A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (2005)
legjobb férfi alakítás díja (37. Magyar Filmszemle) (2006)
Radnóti Színház díja - legjobb színész (2009)
Pulcinella-díj – Vidor Fesztivál (A Főfőnök) (2011)
Dankó Pista-díj (2000)
A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) (2004)
A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (polgári tagozat) (2007)
Kossuth-díj (2011
A Munka Érdemrend arany fokozata (1986)
Az Év Könyve Jutalom (1995)
A Magyar Írószövetség pályázatának különdíja (1995)
Az Országos Cigány Önkormányzat életműdíj (2000)
1964 - Prágai dzsesszfesztivál, Virtuóz-díj
1970 - Montreux-i dzsesszfesztivál, „Legjobb Európai Szólista Díj”
1978 - Liszt Ferenc-díj
1981 - A világ dzsessz szakírói a legjobb bőgősnek szavazták meg
1986 - Érdemes művész-díj
1999 - Budapestért-díj
2000 - A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje
2002 - Kossuth-díj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!