Mondanátok jó filós témákat?
Itt egy régebbi kommentem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Felejtsétek már el azt a szót, hogy idő. Nem létezik és teljesen nézőpont kérdése. Nem azért halunk meg, mert eltelt az idő.
Mozgás és változás van a világban.
Ennek mi az oka, mértéke és miért?
Állandóak a világban a törvények? Állandó nagyságúak az energiák? Ha igen, mitől? Ha nem, akkor miért?
Ha minden ugyanabból épül fel, minél mélyebbre megyünk, akkor mi a különbség köztünk?
Ha nem minden ugyanabból van, akkor miben különböznek egymástól ezek a részecskék és honnan vannak?
Ha megszűnne a mozgás, rezgés, mi történne?
Mi kell ahhoz, hogy megszűnjön a mozgás?
Melyik logikusabb?
1. Isten teremtette a világot
2. A világ magától lett a semmiből, minden teljesen véletlen, valahogyan + még robotok is vagyunk...
3. Mindig létezett egy örökké mozgó világ kezdet nélkül
4. Fogalmunk sincs
Ja és még egy könnyűt kérdezek:)
Mi a tömeg?
És a 8. kommenten, amit a kérdező írt, gondolkodjatok el :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Melyik volt előbb,tyúkom,vagy a tojásom...lerágott csont újratöltve...mákod van,"filót" végeztem. Na nézzük: miért olyan nehéz szemléletvás,akár valaki meggyőzése,akár valamiről való lebeszélése,létezik-e az idő,vagy csak események vannak időtlenül,miből jöttek rá a görögök,hogy van múlt,jelen,jövő,..létezik-e a jövő,vagy csak elképzelem,hogy lesz,amit elgondolok,miből következtetnek egyesek arra,hogy az
emberiség egy sikeres faj,az ember miért a hozzá hasonlót keresi, milyenek lehettek az ősember erkölcstelen cselekedetei,???...ez több évre való anyag,jó gondolkodást!
hmmm 4-es, hol bújkáltál eddig.
"létezik-e az idő,vagy csak események vannak időtlenül" miért lennének időtlenül?
Az események feszítik ki a tér-idő hálót.
"mert eleve a cselekvéshez képzeli a cselekvés idejét"
nem.. egy jelenségnek (cselekedet, de a tudatmozgás is) van egy mozgása (folyamata) és akkor keletkezik az idő.. és a tér... gondolom...éjfélkor..
"Hogy mi az idő? ha nem kérdezik, tudom, ha kérdezik nem tudom." - mondja Augustinus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!