Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg csak önző, másokat...

Tényleg csak önző, másokat eltaposó módon lehet a mai világban előre jutni? Tényleg csakis mindenki magára számíthat már?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy engem gyerekkoromban úgy neveltek, hogy segítsek másoknak, amikor tudok. Ilyen esetben nagyobb eséllyel kapok én is segítséget. Persze ne csak azért segítsek, hogy majd mások is segítsenek.

Így 30+ évesen az az észrevételem, hogy csak addig nem vagyok egyedül, amíg én segítek másnak. Amint nekem volna szükségem segítségre, pattintanak.

Ha kedves vagyok, figyelmen kívül hagynak, ha felveszem a "bunkó", "mindenkin átgázoló" stílust, akkor jutok előrébb, vagy legalább nem taposnak el.

Ennyire átfordult volna a világ?

Egyébként én olyan vagyok, hogy eddig is csak végső esetben kértem magam számára segítséget.

De az nem tetszik, hogy az érvényesüléshez elég törtetőnek, "eltaposónak" kell lennem, különben engem taposnak el.

Ti mit gondoltok erről?

2013. jún. 12. 17:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
43%

Előző vagyok: Azt még hozzáteszem h soha nem én kezdtem a konfliktusokat. De aki ma megismeri a rossz oldalam....

15/F

2013. jún. 20. 09:12
 12/12 anonim ***** válasza:
43%
Kérdező,egyértelmű,hogy jobb vagy náluk!Kár,hogy kevés az ilyen ember,komolyan mondom,utállom,hogy ide születtem!Külföldön se jobb,mert lenézik a magyar,pl pont az említett témával kapcs olatban is!Azt mondják,külföldön,mondjuk Ny-Európában nem ilyenek ennyire az emberek!Annyira ritkaságszámba megy,ha kedvesek itt velem az emberek!Pedig olyan vagyok,mint te kérdező,viszont a fapofát nem nagyon tudom felvenni sajna!Elszomorodom az ilyesmiken!Ja,ha lehetne,kilövetném a Holdra az e fajtát,hagy öljék ott egymást,de akkor megszünne M.o
2013. jún. 22. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!