Bűnnek számíthat Isten előtt? ( lennt )
Te megvennél a közértben egy olyan zsömlét, amibe látod, hogy már más beleharapott? Ha nem, akkor kérd az Urat, hogy olyan társat adjon neked, aki hasonlóan gondolkozik!
Értékes dolog a szüzesség és az egyik legszebb ajándék, amit ajándékba adhatunk a társunknak az esküvő napján!
A szüzességet nem elveszítjük, hanem odaadjuk valakinek, aki vagy méltó rá, vagy nem. Jézus azt mondta, hogy ne dobjuk oda a gyöngyeinket a disznók elé...
Annyi biztos, hogy akárkivel nem szabad lefeküdni. De ha a szerelmedről van szó, akivel már hosszabb ideje együtt vagy? Hát, ez egy olyan dolog, amit mindenkinek magának kell eldöntenie. Manapság már annak is örülhetünk, ha egy fiatal nem fekszik le fűvel-fával...
Első válaszoló: annyira méltatlan dolog egy embert egy zsömléhez hasonlítani, amibe már beleharaptak! Ugyanolyan lealacsonyító, mintha egy cipőhöz hasonlítanád, amit "fel kell próbálni, mielőtt megveszel".
"mindig annyira félek hogy bűnt követek el"
Na itt a gond...
Az, hogy valaki vallásos, nem arról kéne szólnia, hogy retteg, hogy "jajj mi lesz velem, ha bűnt követeke el" vagy, hogy "jajj csak nehogy pokolra jussak".
Legalábbis nem erről kéne szólnia...
A kérdésre még: ez az egész felfogás, amit sokan szajkóznak és belemagyaráznak a bibliába (mint például, hogy a házasság előtti szex bűn, de van még pár ilyen) egy régi kor, letűnt maradványa.
Nem kell a bibliát sem betűre pontosan betartani, aki ezt állítja az vagy teljesen elvakult fanatikus, vagy csak szimplán hülye.
"mindig annyira félek hogy bűnt követek el"
Ez tényleg baj. Élj tisztességesen,de néha mindenki követ el bűnt. DE Isten megbocsájtja,ha tényleg őszintén megbánod! Ez is benne van a katolikus tanításban.
Csak most ismerkedsz a vallással? Akkor érthető ez a bizonytalanság (persze akkor is előfordulhat ilyesmi, ha már régóta gyakorló keresztény vagy). Ez az egyik "csapdája" a vallásosságnak: ez a "minden bűn" hozzáállás. Ebbe nem szabad beleesni. A kereszténységnek pont az a lényege, hogy Isten úgy szeret, ahogy vagy, minden hibáddal együtt - nincs tehát okod rá, hogy folyamatosan bűntudatot érezz minden kis apróság miatt. Nyilván igyekszel példás életet élni, és nem akarsz direkt rosszat csinálni.
"Csak az nem hibázik, aki nem él" - nem tudom, honnan való ez az idézet, de úgy idekívánkozott.
A lelki üdvösséged pedig nem azon múlik, hogy milyen színű és mintázatú felsőt viselsz :-)
Meg szabad kérdezni, hogy melyik gyülekezethez tartozol? :-)
Szia
A gyerekeim én arra tanítom, hogy ne legyen házasság előtt szex, de hogy ezt ők be fogják e tartani, az az ő döntésük lesz.
Én sem tartottam be és ma már rettentően bánom. Azt is, hogy hallgattam a külvilágra, a felszínes emberekre akik állandóan a szexel vannak elfoglalva és azt állítják, hogy nem lehet kibírni és maga a szex létfontosságú dolog. Senki sem mondta el nekem, hanem saját magam tanultam meg:
- a test van énértem és nem én a testért.
- nem a szex a legfontosabb. Attól, mert valakivel jó az ágyban, nem biztos, hogy jó vele az életben.
- nem fontos egymás szexuális megismerése a házasság előtt, ha az a kapcsolat a bizalomra és a tiszteletre épül, a szereteten felül.
- mindenki tanítható.
Nem szabad a szexre építeni semmit, mert az csak illúzió lesz. Ugyanakkor mindenki hibázik. Jézus nem véletlenül halt meg értünk és az az áldozat tökéletes volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!