Bűnnek számíthat Isten előtt? ( lennt )
9-es,
Nem értek veled egyet. A házasság előtti sex ha számodra bűn és nem fontos a sex az életben akkor szerintem te álszent vagy. Bocs a kifejezésért. Már hogy ne lenne fontos a sex egy kapcsolatban? Lehet akár milyen jó beszélgető partner vagy leki társ a párod, ha az ágyban nincs minden rendben az tönkre teheti a kapcsolatot. Ha máshogy nem az egyik fél más után néz aki kielégíti minden igényét. És ilyen létezik! A mi kapcsolatunka feleségemmel harmonikus. Jól el tudunk beszélgetni, egyetértünk sokmindenben és a sex is jó. Csak sajnálni tudom az olyan embert akinek nem adatik meg mindez együtt. Addig kell párt keresni míg az ember megkap mindent amire vágyik. Hogy lehet egy kapcsolat harmonikus ha nem jó a sex? Szerinted azt lehet ellensúlyozni akármivel is? Ez ugyan úgy igaz arra, hogy ha jó a sex de egy bunkó a partner úgy sem jó vele élni.
Ha harmonikus egy kapcsolat, csak akkor lehet tovább építeni. Ha nem az, akkor toldozgathatod, foltozgathatod, de, hogy jobb nem lesz az egyszer biztos. Aki úgy gondolja, élje le az életét úgy, hogy nem élvezi a sexet a párjával, de ne sarkalljon másokat is erre. Hisz ez csak önámítás.
Csak egy egyszerű kérdésre felelj: Milyen kapcsolatban szeretnél inkább élni?
a, Lelki társak vagytok, de a sex egyáltalán nem olyan mint vártad
b, Lelki társak vagytok és a sex is jó, sőt egyre jobb.
A kettő közti különbség annyi, hogy több partnered is volt akivel megpróbáltad, de valahogy nem ment a kapcsolat és váltottál. Szerinted megéri kivárni és csak egynek odaadni, vagy kiválasztani a legjobbat?
Egy egyszerű példával is jól lehet szemléltetni mekkora akülönbség: Bort rendelesz egy elengáns étteremben és a pincér hoz egy kóstolót. Mit választanál ha nem ízlene?
Megiszod, mert már kibontotta és a fanyar íz ellenére is letuszkolod, mert drága volt. Ezzel nem csak a hangulatod rontod el hanem a gyomrodat is.
Vagy, azt mondod, kösz nem ez számomra nem megfelelő, hozzon másikat. A következőt megkóstolva elalélsz a gyönyörtől olyan finom. Ez nemcsak az aktuális hangulatod teszik jóval kellemesebbé, hanem az estét is megkoronázhatja.
Dönt okosan...
Isten szigorú - amellett, hogy szerető és kegyelmes. Maximalista elvárásai vannak az emberrel szemben. Az is közé tartozik, hogy legyünk képesek uralkodni a testi vágyak felett. Hogy hogyan élt valaki a megtérése előtt tudatlanságában, az nem számít, mert megbocsáttatik. De a megtérés után meg kell újulni.
A rossz gyümölcsök és a jó gyümölcsök:
Gal.
5,19 A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
5,20 Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
5,21 Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.
5,22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
5,23 Az ilyenek ellen nincs törvény.
Néha kétségbeesek. Leírom, hogy nem a szex a legfontosabb, erre ki vagyok oktatva, hogy álszent vagyok, mert azt írtam, hogy a szex nem fontos.
Könyörgöm, lehúzás helyett nem lehetne értelmezni?????
De nem érdekel ki mit gondol a szexről. Aki ezt tartja a legfontosabbnak, az így járt. Nem érdekel. Majd rájön.
És most ismétlem: én azt írtam, hogy nem a szex a legfontosabb. Örülnék, ha értelemmel lenne olvasva a téma és nem minden második szó csak.
"Te megvennél a közértben egy olyan zsömlét, amibe látod, hogy már más beleharapott? Ha nem, akkor kérd az Urat, hogy olyan társat adjon neked, aki hasonlóan gondolkozik!"
Szerinted minden ember egyforma mint a zsömlék?
"ha ez bün lenne, az emberek nyolcvan százaléka a pokolba jutna."
Nem, 99,999% pokolban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!