Mennyivel jobb lenne a világ szerintetek ha mindenki animézne?
-a fiatal srácoknak szánt (shounen) animékből a fiatal srácok példaképet vehetnének és megtanulnák a férfivá válás útját, és hogy soha sem szabad feladni és nem rinyálnának. (Naruto, One Piece, stb.)
-fiatal lányoknak szánt (shoujo) animékből a fiatal lányok megtanulhatnák hogy nem kell minden héten többször bepiálni, ribanckodni, hanem tök aranyosak lennének, érzelmesebbek lennének, nem úgy mint most hogy megrohasztja őket az Éjjel-nappal Budapest meg a Való Világ nevű undormányok
(Lovely Complex, Nana, stb.)
-és ott vannak még a fiatal felnőtteknek szánt (seinen, josei) animék, azokból meg sok okos dolgot lehet tanulni amit hasznát lehet venni az életben.
(Usagi Drops, Code Geass, stb.)
Jó most a perverz agybetegebbik feléről ne beszéljünk, ok ilyen is van. Bárcsak tudnák az emberek miről is szólnak ezek a soroaztok, és nem tekintenének UFO-ként/gyerekként arra aki nézi.
Ez megint egy elég érdekes téma, persze nyilván van rengeteg jó ember aki nem animézik és fordítva is. Ez tény. Viszont annyit mindenképpen hozzá kell fűznöm, azok az ismerőseim, akik animéket néznek, azon nőttek fel, vagy még most is nézik őket alapvetően értelmesebb, vagy ha nem is feltétlen ez a megfelelő szó, emberibbek a másik fél nagy részétől. Nyilván a nevelés nagyon fontos, de a manapság sajna egyre több úgymond "neveletlen" ember van, de mégis a mostani 14-16 évesek többsége (akiket ismerek, vagy látok persze) eléggé normálatlannak nevezhető, erkölcsileg 0. Viszont akik animéket néznek a korosztályból (persze megint az általam többé-kevésbé ismertek) valahogy a koránál értelmesebbnek látom. Ez a 19-20-as (vagyis az enyém) korosztályra is igaz.
Egyetlen negatív véleményem a sok yaois kiscsajról van csupán.
29-es: Jah mi külön állatfaj vagyunk biztos xd A Shingeki no Kyojin emg állítólag elég nagy durranás lett, majd belekezdek ha befejezik. Különben bármelyik rendező megmondaná hogy rajzokkal sokkal intenzívebben át lehet adni az érzéseket, el lehet nagyolni és így nagyobb a hatása is, de kinek mi jah.
30-as: Jah így van Sailor Moont még nem láttam de valszeg újra feldolgozzák jobb graffal filler nélkül aszem, megnézem mert alap, bár sok shoujot nem nézek az biztos.
31-es: Szerintem is, sokkal jobb emberek átlagban. Yaoi meg érthetetlen azon mit élveznek ennyire a fan-girlök xdd
Én szeretem az animéket. Ismerek animéseket, mind kedvesek, barátságosak, nyitottak.
De szerintem az emberi értékeket nem az animékből fogjuk összeszedni. (jó onnan is, már aki nézi mert van néhány nagy hatású anime, sőt, és tényleg sok mindenre megtanítanak) Vannak olyanok, akik nem néztek még sosem animét, és mégsem isszák le magukat az árokba hétvégente, nem rib@nckodnak és teljesen normálisak.
Azért érdekes lenne, ha mindenki animézne...sokkal nyitottabbak lennének az emberek.
Ugyan már, emberek... Ez egy (rajz)film féleség... Nem határozza meg az ember jellemét szerintem. Nekem van pár olyan ismerősöm aki szereti az animéket, és nagyon jó fej, meg van olyan is aki szereti de elég sötét és bunkó. Ugyanez van azokkal akik nem nézik. Olyan dedós dolog szerintem az alapján megítélni valakit, hogy mit néz, mit hallgat... Nyilván ezek hozzájárulnak a stílusához és a jelleméhez, de ezek közül kiragadva 1 dolgot amit szeret, nem lehet megmondani, hogy milyen. Van nekem rocker, rapper, diszkós, hippi, punk, animés, nem animés, kocka, sportoló, magyar, külföldi, meg mindenféle ismerősöm, és MINDEN stílusban vannak jó arcok, meg idióták.
A lényeg a tolerancia, az én baráti körömben tök jól elvan mindenki mindenkivel, pl barátom zeneileg rocker, kicsit "kocka", mellette mondjuk sportol de nem olyan szinten... legjobb barátja diszkózenéket hallgat és kondizik.. Mégis tök jól megvannak. Szerintem felnőtt ember már nem ezzel foglalkozik, hogy kinek mi a kedvenc filmje meg sorozata meg zenéje. Túl kéne ezen lépni és nem ez alapján keresni barátokat. Jó a közös érdeklődési kör, de hát akkor is ez szerintem túlzás, hogy "aki animés az jó fej, aki nem animés az erkölcsileg semmi". :D
36-os nah az ilyeneket utálom magam körül, akkor biztos tetszettél volna amikor még fan voltál
37-es: jah, mondjuk én is ismertem már mindenféle embert, az animések közt is a fele alkoholista, meg ott is van utálatos bőven, csak láthatóan kevesebb
Mindig is utáltam az animéket, egyszer néztem egyet, kb. fél percig bírtam.
Ronda rajzok, értelmetlen "sztori", szánalmas szövegekkel... Aki szerint ez az általános értékmérő, azzal valami nagyon nagy baj van.
Ha lesz gyerekem, akkor majd veszek neki DVD-n Pumuklit, Hupikék törpikéket, Micimackót, Tom és Jerry-t, Disney meséket... De ezeket a borzalmakat ne nézze!
Előző , na neked sincs sok eszed .. Azt értem hogy a rajzok nem tetszenek .
De ratyi sztory ? Jó pár anime magasról veri az amerikai sorozatok szintjét .
De amúgy bírom az ilyen gyűlölőket , azt se tudják mi esélyt sem adnak de leszólják . Szánalom .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!