Hogyan tudnék beilleszkedni egy közösségbe?
tuti veled van a 'baj'!
én is ilyen magamnak való vagyok. szerintem 2x annyit vagyok egyedül,mint másokkal. csak engem ez nem zavar ennyire. elvagyok a kutyákkal,könyvekkel,ha hívnak valahova elmegyek,de én vagyok aki először eljön onnan.
úgyhogy olyan,mintha én választanám ezt. ettől függetlenül úgy érzem szeretnek általában..
a közösségekbe,ahogy mondod,könnyen be tudok kerülni,de általában egy idő után magamtól feladom. igazából szerintem unom az életem,de nem vagyok depressziós. várom,hogy történjen valami.. :) úgyhogy,jöhet a meteor! :)
Egy közösség a hozzá hasonlókat fogadja be. Pusztán arra a kérdésre, hogy hogyan kell beilleszkedni egy adott közösségbe, az tehát a válasz, hogy HASONULJ. Érdeklődési körödben, értékítéletedben, szókincsedben, interakcióidban válj a közösség többi tagjához hasonlóvá, ez szükséges a befogadáshoz.
Ezen túlmenően azonban mindig szem előtt kell tartanod azt, hogy az elfogadottság jó ugyan, de nem ez az elsődleges érték vagy cél. Ha a beilleszkedés olyan követelményekkel jár, amelyek na te saját értékrended szerint nem elfogadhatóak, akkor semmi esetre se adj alább az értékrendedből pusztán azért, hogy elfogadjanak. A megoldás az, hogy olyan közösséget keresel, amelynek az értékrendje a tieddel megegyező, vagy elérhető mértékben afelett áll. A beilleszkedés érdekében a pozitív irányba történő változás természetesen helyénvaló, sőt, kívánatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!