Mit gondoltok arról, ha vki nem szeret semmilyen
közösségbe beilleszkedni?
Figyelt kérdés
Én is ilyen vagyok. Nekem ez így jobb meg kényelmesebb, az már más kérdés, hogy nem valami hasznos dolog. Bár fordult már elő, hiszen jártam baráti társaságba, de ennyi.
2011. jan. 9. 16:18
1/9 anonim válasza:
tudom milyen, magányos farkas vagy, néha hiányzik, de ennyi... amúgy meg szeretem a közösséget nem erről van szó, csak valahogy a személyiségem nem való bele...
2011. jan. 9. 16:27
2/9 anonim válasza:
Hikkikimori!
Persze, az ember meg lehet egy darab egyedül is, de jó ez neked? Nem érzed magad rosszul, hogy kiszorítod magad a társaságból? Én például már eljutottam arra a szintre, hogy nem merek barátkozni, olyan sokat voltam mindig egyedül. De nekem ez nem jó.
2011. jan. 9. 17:06
3/9 A kérdező kommentje:
mi az a hikkikimori?
2011. jan. 9. 17:11
4/9 anonim válasza:
Nem hozzám szól a kérdés, de itt egy link a szó magyarázatához: [link]
Én sem szeretem a közösséget, nincs is, amibe járhatnék. Új kapcsolatok kiépítésében sajnos nem vagyok jó, félszegen mosolygok, összehordok mindenfélét zavaromban, elcsuklik a hangom, vagy megbotlik többször is a nyelvem. Mivel láttam, hogy emiatt idiótának néztek, és ez bántott, már nem is próbálkozom kapcsolatok kialakításában, mivel csak visszavetett ez a vélemény, és nem előremozdított, hogy később ne legyek ennyire mulya.
2011. jan. 9. 21:57
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor nekem ilyen hikikimori bajom van. Teljesen illik rám a leírás.. bár mától kezdek kivergődni a nappali alvás-éjszakai fentlétből..:S ki sem mozdulok a házból, csak ha vizsgára kell menni.. szép
2011. jan. 10. 09:11
6/9 anonim válasza:
Antiszociális. Én is az vagyok, nem sértő szándékkal mondtam. Nagyon nehezen illeszkedek be. Ha meg már beilleszkedtem, akkor igy mindig alul maradok, kb csak rontom a levegőt. Kerülöm az embereket alapjáraton is.
17L
2011. jan. 10. 17:18
7/9 anonim válasza:
Én írtam a hikkukimorit, és azért, mert teljesen magamra ismertem.
2011. jan. 10. 18:07
8/9 anonim válasza:
Most ezt miért kell egy divatos japán szóval leírni? Lehet ezt magyarul is mondani. Valamiféle személyiségzavar. Mindenképpen szorongásos, van benne egy kis antiszocialitás is (ha társadalomellenes vagy), amúgy csak aszocialitás, plusz megfelelési kényszer. Jó, nem lehet egy szóval leírni, de akkor sem kell mindjárt japánul.
2013. jún. 7. 04:20
9/9 anonim válasza:
nos, én alapvetően nem szeretem az emebreket, sem az emberek társaságát. DE meglehet találni a középutat, azért néhány értékes emberrel is összehozott a sors, és velük barátkozom. Nem kell, hogy te legyél a közösség lelke, ha nem szeretnéd, nem illik hozzád, de hidd el, hogy sok mindenből kihagyod magad, ha nincsenek emberek, akikkel néha együtt vagy. A beilleszkedésről meg annyit, hogyha azt akarod, hogy elfogadjanak, meg kell tenned néhány dolgot, de persze csak addig jó a beilleszkedés, amíg nem kell teljesen megváltoznod miatta. Szerintem próbálkozz kapcsolatot teremteni a külvilággal, :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!