Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy ússzam meg így az osztály...

Hogy ússzam meg így az osztálykirándulást?

Figyelt kérdés
Jövőhét pénteken megyünk osztálykirándulásra, és nagyon nem akarok menni mert bántanak az osztálytársaim, nem érzem jól magam velük (egyébként 2 naposra megyünk). Eddig nem szóltam az osztályfőnöknek, mert féltem. Ma a suliban pont beszéltünk erről, és mondta egy lány a tanárnak hogy nem akar menni. Erre elkezdte cseszegetni az osztályfőnök, hogy márpedig befogja fizetni a pénzt, és elfog jönni mert már elküldött valamit (gondolom étkezésre pénzt, vagy ilyesmit). Egyébként a teljes összeget még én sem fizettem be, nem is tudom hogy fogom megoldani mert pont olyan hónap van, hogy hamar elment a tartozásokra a pénz. Na szóval, nem tudom mit tegyek, orvoshoz nem mehetek, mivel katolikus iskolába járok és volt már április végén olyan hogy lelki nap(ok), az olyan mint egy osztálykirándulás, az is 2 napos volt. Azt megúsztam, mert akkor elmentem orvoshoz, de szerintem az már elég feltűnő lenne ha megint "beteg" lennék. Esetleg még az jöhet szóba hogy elkér anya, de milyen indokkal kérhet el hogy ne kelljen mennem? Az egyik osztálytársam temetésre hivatkozik, szóval az már ki van zárva.

2013. máj. 16. 16:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj édesanyáddal, és egyszerűen kikér családi ügyekre hivatkozva. Indokolni nem kell.
2013. máj. 16. 17:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az lenne a legjobb, ha egyszer tanítás után odamennél az ofőhöz, és megbeszélnéd vele őszintén, négyszemközt. Mint pedagógus, elnézőnek és megértőnek kell lennie.
2013. máj. 16. 17:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy szigorú és kicsit tartok tőle.
2013. máj. 16. 17:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is őszintén kellene beszélned a tanárral, majd az ő segítségével - esetleg osztályfőnöki órán - a többiekkel. Nem a kirándulásról kellene lemaradnod, hanem elérned, hogy ne bántsanak a többiek. Fel a fejjel, a megfelelő kommunikáció csodákra képes.:)
2013. máj. 16. 17:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
És az nem zavar, hogy ez milyen gondokat okoz a tanárnak? Ha valahova nem akarsz akkor vállalj érte felelősséget és állj ki magadért. De az ilyen kirándulásokkal rengeteg tennivaló van, és ha az utolsó pillanatban szólsz, hogy nem akarsz menni, akkor a tanár már úgy intézkedett, hogy ott leszel.
2013. máj. 16. 17:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
az 1.válaszolonak igaza van a
2013. máj. 16. 17:41
 7/12 anonim ***** válasza:
63%

Bele ne szakadjon már szegény semmirekellő tanárnénike. Nem mer szólni neki mert FÉL TŐLE? A tanártól? tart a gyerek a tanártól? Az osztályfőnökétől. Milyen elb.szott tanár lehet az már? Elszomorító, hogy a gyerekeket ilyen b.aszatlan némberek tanítják. Egy tanárnak, főleg az osztályával, nem olyan viszonyban kéne lennie, hogy tudjon rá támaszkodni a gyerek?

Mondd meg neki, hogy mész Ausztriába, sógorhoz, inkább oda mint osztálykirándulás. Ne mondja már nekem senki azt, hogyha szervez valaki bármit is, akkor nem számol azzal, hogy valaki vissza mondja. Dinamikusan kell megszervezni, úgy kell szervezni mindenkivel mindent, hogy legyen egy bizonyos sáv, mondjuk 36 fős az osztály, és úgy egyezek meg, hogy minimum 30 főt hozok, de 30 főt biztos kifizetek, és akkor már megéri mindenkinek, bele lehet ezt kalkulálni. Ha ezt a tanárnő nem csinálta meg, akkor azzal azt bizonyítja, hogy egy használhatatlan csőcselék a tanárnő. Ennyi, ezt így mondd meg neki.

Istenem mennyi csicska tanár van.

2013. máj. 16. 17:45
 8/12 anonim ***** válasza:
75%
mond azt hogy épp akkor fog megjönni neked és olyankor rosszul szoktál lenni, nem szívesen mész sehova. vagy csak simán elkér anyukád aztán kész, nem kell indok.
2013. máj. 16. 17:48
 9/12 anonim ***** válasza:
43%
Ja mert a gyerek az mindig szent! Talán esetleg ő is tehet róla, ha nem szeretik! Ha ennyire nem mer kiállni magáért akkor meg is érdemli. A tanár nem gondolatolvasó. Engem sem szerettek sokan az osztályomban mégsem a tanárt hibáztattam és meg tudtam oldani a dolgaimat, szépen megmondtam ha nem akartam menni.
2013. máj. 16. 17:57
 10/12 anonim ***** válasza:
82%
Nem értek az utolsóval egyet. Az osztálykirándulás fakultatív program, nem kötelezhetnek semmire. A tanár pedig addig ne intézkedjen, ameddig nem véglegesítettek mindent. Az pedig, hogy egy diák fél a tanártól, a tanárt minősíti, akinek elvileg támogatni, segítenie kellene a gyereken, nem pedig félelemben tartani. Az meg hogy ő tehet róla, hogy utálják, egy vicc. Látszik, hogy sosem voltál, vagy sosem találkoztál még olyanokkal, akik nem süllyednek le egy bizonyos értelmi szint alá, ezért például egy sz*r osztályközösségben nem találják meg a többiekkel a hangsúlyt.
2013. máj. 16. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!