Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért utálják a magyarok a...

Mért utálják a magyarok a cigányokat?

Figyelt kérdés

Mért utálják a magyarok a cigányokat?

Helló! Én magyar vagyok, a barátnöm cigány, de azért tudni szeretném mért utálják a magyarok a cigányokat, Én is utálom azokat az embereket akik lopnak de azokból van magyar is!

És ha van olyan aki cigány és ök nem lomtak? vagy olyanok aki csak a tesvére vagy ilyesmi lopot de ö nem tudott rolaa!?

2013. máj. 15. 17:14
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

"De én szerintem azért viseékednek és viselkedtek leg elöször mikor megszületek a cigányok elitélték öket"

Amikor először betelepültek Magyarországra (vagy még csak "megjelentek"), szerintem nem volt ellenérzés. Az első lépést ők tették meg, és azóta sem változtak. Ugyanazt a sáskajárás életmódot folytatják, mint a vándor őseik, és nem ismerik el a befogadó ország törvényeit, normáit.

A fentebb sokak által vázolt viselkedést nagyrészt a családban tanulják. Ugyanúgy beszélnek, viselkednek, ahogy az előző generációtól látják. A kultúrájuk szerves része, hogy megvetnek minden szabályt és kívülállót, és nincs sok igény a részükről, hogy változtassanak.

A magyar ember nem üldözi őket, annyi segélyt kapnak, hogy lassan belerokkan az ország, szóval nem értem, mit kellene tennünk, hogy ne érezzék elnyomva magukat. Ha hirtelen mindenki kedves lenne velük, szerinted ők is egy csapásra beilleszkednének Európába? Nem hiszem.

A barátnőd ezek szerint kivétel, gondolom a családja is felhagyott a "hagyományokkal", szóval igen, van ilyen is. De ritka. :(

2013. máj. 16. 10:02
 22/32 anonim ***** válasza:
35%

1-es vagyok újra.

Nem, nem úgy értem, hogy bárki két éves szinten lenne. Csak azt akartam ezzel mondani, hogy az idegenektől, más színűektől való tartás baromi mélyen gyökerezik, és van egy olyan összetevője a sztereotípiák és egyebek mellett, ami nem irányítható, ami kódolt. Csak éppen az ember felnőve ésszel él (jó esetben) és képes még ezt a mélyen gyökerező "ellenszenvet" is felülírni kultúrált viselkedéssel, gondolkodással, a tapasztalatainak az értelmezésével.

De látom, itt az ad hasznos választ, aki retteg a cigányoktól és legalábbis gyűlöli az összeset, de persze kizárólag azért, mert őt bántják. Ovi.

2013. máj. 16. 16:10
 23/32 anonim ***** válasza:

22-es, elég butaságot írtál, ne haragudj! Olyanról beszélsz, amiről semmit nem tudsz, amit nem éltél át. Nálunk a romák maguk alapozták meg a rossz hírnevüket. Amíg itt nem laktak, semmi probléma nem volt. Amikor elkezdtek ide költözni többen is, mindenki jó szívvel fogadta őket. Aztán elkezdődtek a betörések, a lopások, nem részletezem. A szülőfalumban már többször úgy elharapózott a helyzet, hogy a hatóság is tehetetlen volt ellenük, az emberek féltek, a lakásukat egy napra nem merték őrizetlenül hagyni, mert szinte 100%-ra volt vehető, hogy kirámolják. Ha valaki próbált tenni ellenük halálosan megfenyegették, elüldözték.

Én nem mondom, hogy mindenütt ez a helyzet és hogy a romák alapból valami rossz emberek lennének, ez nem bőrszín kérése, hanem társadalmi probléma. Valamiért megtehetik ezeket a dolgokat és meg is teszik. Érdekes, néhány roma tud normálisan viselkedni, van egy-két jó ismerősöm közülük és nekik is az a véleményük ebben az ügyben, mint nekem.

2013. máj. 16. 16:40
 24/32 anonim ***** válasza:

Amúgy engem nem enged a kérdéshez írni ugylátszik már a gyik-is befolyásolt!

Eltörli a válaszaimat.

2013. máj. 16. 20:13
 25/32 anonim ***** válasza:

Nem a cigányokat utálják, csak nagyon összemosódott a dolog a bűnözéssel köszönhetően a politikusoknak, akik mindig megpróbálják kijátszani a kisebbség-többség közötti ellentétet. Akinek már volt velük pozitív tapasztalata az tudja miről beszélek! Szerintem van köztük sok normális.

Alapvető különbség, hogy ők másképp reagálnak a szegénységre, munkanélküliségre, nem úgy mint a magyarok. (Náluk a jelszó: a mindenáron túlélés. Mig a magyarok hátán simán lehet fát vágni, mert őket úgy nevelik, kiskoruktól fogva, pl. az iskolarendszer, hogy kuss! ne kérdezz semmit, csak azt csináld/ismételd, amit mondok. /Mielőtt még valaki kontrázna, én egyikkel sem értek egyet, mert igazából gondolkodó emberekre lenne szükség, de a rendszer pont ezt a képességet próbálja meg kiölni a többségből./

Meg nekik alapból más a kultúrájuk, úgy viselkednek mint régen a törzsek. Más országokban főleg délen előfordul az ilyen szokás. Tehát ők egymást követik. Amit a legtöbben csinálnak azt folytatja a többi is, még ha nem is erkölcsös (az egyén szerint), csakhogy a "csoport" részei legyenek. Tök mindegy, hogy jó vagy rossz a példakép. Nem könnyű megváltoztatni ezt a gondolkodásmódot, mert ha ott például az egyik tagja a csoportnak tanultabbá válik és más életmódot él, a többiek nem fogadják be többé és kívülállóvá válik.

Szóval náluk csoportban kell gondolkodni, nem személyben, ahogy magyaroknál.

Viszont magyaroknál meg ez hátrány, hogy annyira elveszett ez a csoportban való gondolkodás, hogy nem állnak ki egymás mellett, vészhelyzetben is kb. csak magukra számíthatnak. Továbbá ha segítségre szorulnak, akkor is (sokszor még családon belül sem segítenek egymásnak).

Szóval főleg az utóbbi évek kiélezett ellentétei miatt nehéz összehozni a két kultúrát, sajna. De nem lehetetlen!

2013. máj. 16. 21:38
 26/32 anonim ***** válasza:

Minden cigány rossz, de nem minden rossz cigány!

(ezt csak poénból írtam, de majdnem igaz)

2013. máj. 17. 15:47
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert sokat lopnak minden negatív tulajdonság bennük van utáljuk őket, de nem sokáig lesznek itt az biztos.
2013. máj. 17. 16:07
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Miért utálják a cigányokat?

Azért, mert nem akarnak beilleszkedni, terrorban tartanak mindenkit, és azért, mert felsőbbrendűnek képzelik magukat, mert cigányok.(vannak rendesek is, 1000-ből kb 1)

És még mielőtt vki lepontozna:

Soproni vagyok. Nyugodt, békés város voltunk, mindenki barátságos volt mindenkivel. Este nem volt ritka, hogy öreg emberek sétálgattak, parkokban ültek, beszélgettek, stb.

Most, hogy betelepítettek sok cigány családot, minden megváltozott. Este már egyes helyeken nem lehet az utcára kimenni, félni kell, megszaporodtak a rablások, késelések, már nappal is késeltek meg valakit.

Facebookon nyílt egy csoport, hogy a soproniaknak elegük van a cigányokból. Pár óra alatt több ezer soproni ember csatlakozott a csoportba.

Ez azért mindent elmond. Kivételek vannak, de egyáltalán nem olyan az átlag, mint a te barátnőd kérdező.

2013. máj. 19. 12:52
 29/32 anonim ***** válasza:
Utolsó szimpatizálok veled is és azzal a Facebook csoporttal is.
2013. máj. 19. 13:00
 30/32 anonim ***** válasza:
Hát Talán azért , mert mindegyik ugy viseledik mint az állat, Lopnak csallnak hazudnak, fenyegetnek , És nincs ellenűk legális önvédelem! Egyet megversz és jönnek rád 10-en! ? :P Biztos van kivétel durván 10% De a többivel mi lesz :P
2013. máj. 26. 01:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!