Miért nincs a magyarokban hazaszeretet? Már a sírógörcs kerülget.
Egyre inkább úgy érzem, hogy egyedül vagyok, hisz sem a fiatalokban, sem pedig már az idősebb (30-40 éves) generációban nem látok semmiféle szeretet a saját országuk iránt. Elkeserítő. Állandóan csak folyik a mocskolódás és hogy itt minden rossz, kiábrándító, lehetetlen, borzalmas. Az összetartás is kb. egy hangya sz*rával vetekedik.
Én már többször belegondoltam mi lesz így a hazámmal és mindig arra jutok, hogy tényleg semmi, egyszerűen elenyészünk...ilyenkor mindig sírva fakadok. Hogy egy ilyen gazdag múlttal, nyelvvel, kultúrával rendelkező nemzet mivé lesz. Az én édes szüleim arra neveltek, hogy szeressem, tiszteljem, becsüljem az országomat és honfitársaimat, ezért is nekem annyira felfoghatatlan, hogy mások ennek mennyire az ellenkezőjét vallják.
Szinte már úgy érzem, hogy nem vagyok normális, hogy én így gondolkodok és, hogy egyáltalán szeretetet merek érzek a hazám iránt.
18/L

A hazaszeretet nem az, ha valaki állandóan hangoztatja. Akik pedig panaszkodnak, hogy nem lehet tisztességesen megélni az országban, nem a hazát nem szeretik, hanem a kormányt.
Ne keverd össze a kettőt.

Én szeretem ezt az országot. Kb. négy éve járt erre felmérést készíteni valaki. Olyan kérdéseket tett hol, hogy hol tanulok, mik a terveim a továbbtanulást illetően és hogy terezek e külföldre költözni a tanulmányaim befejezése után. Az utolsó kérdésre a válaszom egy határozott nem volt. 4 évvel ezelőtt. Mostanra viszont egyre kevésbé tudom elképzelni a jövőmet itthon.
Én imádom ezt az országot, de hazaszeretetért nem lehet kenyeret venni, szóval ha ennyit érek a kormányának, már rögtön nem hangzik olyan rosszul egy másik ország, aminek kétszer vagy akár négyszer ennyit érek.

Én szeretem a hazamát, mindig ki is állok érte, mikor valaki mocskolja. Nem maga az ország tehet róla hogy ott tartunk ahol.
Gyönyörű tájaink vannak, a kultúránk ősi és tiszteletre méltó, az anyanyelvünk gyönyörű... Én örülök hogy ebbe az országba születtem és hogy magyar vagyok.
Nem vagy egyedül :) És az lenne a legjobb ha minél több fiatal érezne úgy ahogy mi.
23/N

Még így is sokkal nagyobb az összetartás itt, mint más országokban. Kis ország vagyunk, ha pl. egy sportolónk aranyérmet nyer, akkor annak 10 millió ember megjegyzi a nevét. Amerikában, ahol mindig 100 érem születik, senki nem fogja egyenként megjegyezni a neveiket.
Most már a globalizáció miatt nem annyira élesek a határok az országok között. A magyarok még így is összetartóbbak, mivel különleges a nyelvünk, senki sem érti rajtunk kívül. Persze aki beszél angolul, annak nem akadály másokkal is beszélni. Szerintem ha idővel 'elenyészünk' is (ami még rengeteg idő, nem máról holnapra fog bekövetkezni) akkor az nem úgy fog történni, hogy a magyarok eltűnnek és más népek megmaradnak. Ehelyett az összes nép össze fog olvadni, nem lesznek határok és nyelvi korlátok. A magyar és minden más nép is megmarad, csak már nem fog tudni róla, mert nem ez lesz a fontos. És az én véleményem szerint ebben az 'összeolvadásban' még mindig a magyarok lesznek a legutolsók a különleges nyelvünk miatt. És ez az összeolvadás szerintem nem is probléma, el kell fogadni, hogy az élet folyamatosan változik és ha úgy vesszük, fejlődik.

Én is kötődöm az országhoz, a hazámhoz. Nem véletlenül születtem ide, és több korszakomban is megtapasztalhattam a külföldön élést, azok minden előnyével és hátrányával együtt. Ezzel együtt nem szívesen mennék el innen, ha nem kényszerülök rá.
A hazaszeretet pedig nem egyenlő a kormány elfogadásával, utóbbit lojalitásnak hívják. Ne keverjük!

Előttem már leírták, hogy attól, hogy valaki itthon marad nem szereti jobban a hazáját, mint az, aki elmegy.
Gondolj csak arra, hogy hányan viszik jó hírét az országunknak külföldön, például azzal, hogy kimagaslót alkotnak valamiben, vagy egyszerűen csak jól végzik a munkájukat máshol, jó példát mutatnak másoknak.
Egy ismerősöm dolgozik kint Angliában, a főnöke azóta legszívesebben magyar bevándorlókat vesz fel, mert azt mondja, hogy szorgalmasak és megbízhatóak.
Ez szerintem sokkal jobb reklám egy országnak, mint a milliókba kerülő "Országimázs" projekt.

Majd megnézem a nagy hazaszereteted,amikor 50 ezerért fogsz árkot pucolni.
Vagy nettó 200ért fogsz életeket menteni.
Majd kinövöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!