Azok, akik azt mondják, a fiatalokból hiányzik a hazaszeretet, konkrétan ennek milyen megnyilvánulását szeretnék?
Sok helyen (Demotiváló posztokban - ne mondjátok, hogy poén, mert aki kiposztolja, talán komolyan gondolja -, GyK-s hozzászólásokban, mit tudom én még hol) lehet olvasni, hogy "a mai fiatalokból hiányzik a hazaszeretet", vagy hogy "a legtöbb fiatal ma már nem tudja, mi az a hazaszeretet". És ilyenkor mindig elgondolkodom, elhatároztam, most megkérdezem.
Miben nyilvánul meg szerintük a hazaszeretet? mi az a konkrét cselekedet, amire ők ilyenkor gondolnak? Mert soha senki nem mondja meg, mindenki csak így nagy általánosságban ezt mondja. Vagy mit kéne szerintetek ismerni/tisztelni/tudni/tenni, stb.? És komolyan azt gondoljátok, hogy a legtöbb fiatal ezt nem ismeri/tudja/szereti/teszi? Szóval konkrétan miről van szó?
hazaszeretet pl.:
- nem akarok megpattanni külföldre, hogy pénzem, pénzem és pénzem legyen, hanem megpróbálok itthon boldogulni, mert itt a hazám
- nem tömöm pénzzel a külföldi multikat azzal, hogy megveszem és istenítem a szemetjüket
- hajlandó vagyok tanulni magyar történelmet, irodalmat, és nem a sminkem, a buli, az új telefon, a kockás hasam a stb. körül forog az élet, hanem próbálok, értelmes, hasznos felnőtté válni
- nem pampogok okosságokat a politikáról, az ostoba felnőtteket szajkózva, hanem saját, megalapozott, kialakult véleményem van, s ezt állampolgári jogaimmal élve érvényesítem
és sorolhatnám még
Pont hogy inkább a mai fiatalok a nacionalistábbak.
Akik az átkosban szocializálódtak azokban még kevesebb hazaszeretet van.Mert ott csak vörös szín volt meg proletárok és nem piros fehér zöld és polgárok.
amit az első válaszoló mondott az nagyon jó
én külföldön dolgozom, de nagyon szeretem a hazámat, és vágyom vissza,
nekem valami álom szerü elképzelésem van a hazaszeretetről, amit a szívünkben érzünk, ha Magyarországra gondolunk
és én például szívesen hordanék otthon is, Magyarországos poulóvert meg pirosfehérzöld táskát - de sajnos arról mindenkinek a hungaristák jutnak eszébe akik azt az egy mondatot ismerik, hogy: Vesszen Trianon! pedig azt se tudják, hogy mikor volt és mi is az pontosan, és persze az árpádsávos dolgok is milyen jók lennének ha azt meg nem a fasizmussal azonosítanák lassan,
van egy két cuccom ami matyó mintás :) ebben élem ki magamat, Magyarországon kirándulok, sok olyan könyvet olvasok ami Mo.-n játszódik, és minden pillanatot kiélvezek amit a hazámban tölthetek, és eldöntöttem, ha haza kerülök annyi önkéntes munkát fogok vállalni amennyit csak tudok... hüphüp
Az első válasza nem hazaszeretet, hanem többségében üres szólam.
Az is szeretheti a hazáját, akinek kevés a jövedelme és a multikban vásárol (sokszor a magyarnál jobb minőségűt).
Vagy aki azért megy külföldre, mert itthon nincs munkája, vagy a fizetéséből nem tudja eltartani a családját, szintén szeretheti a hazáját.
Nem szavakkal kell hirdetni a hazaszeretet, hanem a tettekkel.
Külföldön és itthon is ápolni kellene a magyar kulturális értékeinket. Büszkének lenni a tudósainkra, művészeinkre, íróinkra, költőinkre és külföldön is megismertetni őket.
Ápolnunk kellene a népi hagyományainkat, nem pedig amerikai szokásokat követni.
Van rokonom, aki 30 éve külföldön él. Mindig elborzad, hogy itthon milyen helytelenül írnak és beszélnek a magyarok, vagy azon, hogy Halloweent meg Valentin napot ünnepelnek. Vagy eljegyzéskor nem karikagyűrűt vesznek, hanem amerikai szokás szeriint csak egy kisérőgyűrűt.
Ők lehet, hogy jobban szeretik a hazájukat, mint az első hozzászóló.
Külföldről is lehet szeretni a hazát.
Volt 1 magyar , budapesti születésű politikus az USA-ban a demokrata pártban aki mindig támogatta a magyarokat , a Szlovákiában , Romániában élő magyarokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!