Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a kötelező...

Mit gondoltok a kötelező hittanról meg erkölcstanról, van értelme annak hogy ezeket rá erőltessék a gyerekekre? Ettől majd kevesebb kiskorú bűnöző meg problémás kamasz lesz?

Figyelt kérdés
Szerintem ennek az egésznek olyan agy mosás szaga van, a hitet nem lehet és nem is szabad senkire rá erőltetni, valaki vagy hisz vagy nem. Erkölcsre meg nem kötelezően pénzért kéne megtanítani, ez a szülők dolga lenne, hogy helyes útra tereljék a gyereküket. Azt hiszik hogyha a gyerek 45 percig hallgatja egy tanártól hogy mi a jó és mi a rossz akkor már el is hiszi és ő is erkölcsös lesz. Főleg ha otthon meg más példát lát. Az egész olyan mintha a kakinak adnának egy pofont. Mert amíg a szülők tesznek rá, a tanárok hiába erőlködnek.
2013. máj. 1. 12:17
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
58%

61%-os: te mit vagy képtelen felfogni azon, hogy lesz külön-külön hittan és erkölcstan tantárgy, amellett, hogy etika már eddig is volt gimi 11. osztályában?

Senki nem emlegette itt az etikát rajtad kívül, így nem is értem, miért keverted ide.

Emellett senki soha nem állította, hogy a hittannak köze lenne az erkölcstanhoz, így ezt sem értem, honnan szedted. Külön-külön lett véleményezve a kettő.

2013. máj. 4. 10:52
 42/42 anonim ***** válasza:

Őrült, veszélyes és FASISZTA ötlet.

A szegény gyerek még fel sem nő, és már agyba-főbe verik a fasiszta szülők hülye gyerekei, mert a zsidó hittant választotta.

Nemcsak ő lesz megbélyegezve emiatt ÖRÖK ÉLETÉRE, hanem a szülei is.

2013. szept. 10. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!