Mi értelme van Hoffmann azon ötletének, hogy 8 osztályos gimnáziumokban kötelező lenne LATINT tanulni? Minek egy holt nyelvet tanulni?
"Én töri szakra járok itt van latin én szeretem. Viszont a németet mindig is utáltam általánosba. Szóval szerintem inkább az lenne a jó ha választhatna a diák."
Választhat angol, német,latin, francia között általában a gimnáziumokban. De azért a latinnak sok értelme nincs.
Erről egy ismerősöm jut eszembe aki latinul tanult. Kérdezzük miért? Csak szerette. De minek??? Sehol se beszélik. Holt nyelv. Aztán közben találkoztunk egy külföldivel, ő kérdezte, hogy milyen nyelven tud. Ő is kiakadt a latinon. WHY???
És mi az indoklás a bevezetésre:
A kerettanterv kidolgozói szerint a latin "megalapozza a közjóra, a nemzeti és társadalmi összetartozásra való törekvést".
WTF????
nem lesz kötelező
már eldőlt
lehet választani 2-dik idegen nyelvként
A latint önmagában tényleg nem lehet használni (úgy értem, úgy nem, mint pl a németet), viszont hihetetlen nagy segítség a többinél. Ha megtanulsz középszinten latinul, onnantól töredék energiával tanulhatsz újlatin nyelveket, pl olaszt, spanyolt, portugált, franciát, stb.
Mondhatni ez egy alapozás, hogy sokkal könnyebben menjen a többi. Nem lehet erre azt mondani, hogy értelmetlen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!