Szerintetek volt értelme megszüntetni a kötelező sorkatonaságot?
Régen valóban 36 hónap volt.Aztán folyamatosan csökkent.
A megszüntetés előtt már lecsökkentették 3 hónapra.
18:15
Ezt jobb esetben a szülők is megtanítják, de ha nem, az iskolában úgyis tapasztalja majd. Ha ott se, akkor a munkahelyén.
Magyarul a sorkatonaságnak igazából egy csepp értelme sincs. Persze, szerzel barátokat, összekovácsolódtok, de ugyanúgy előfordul ez máshol is az életben.
" Le lehet pontozni, bármilyen militarista megteheti itt."
Megtörtént. És nem volt értelme megszűntetni.
Persze, majd a szülők meg az iskola meg a munkahely megtanítja a nagybetűs életbe kikerülő vadparasztot jómodorra...micsoda komoly visszatartó erejük van ezeknek...
A szülő napi 25 órát dolgozik a jelenlegi fizetések mellett hogy éhen ne dögöljön a család & ő maga, gyereknevelésre se energiája, se ideje. Maximum lezavar neki egy-két sallert, ha a gyerek az aktuális udvari szüneti sztárkáromkodást fújva jön haza a suliból, de ez minden.
Az iskola...meg lehet nézni, a tanároknak micsoda befolyásuk van a gyerekek viselkedésére. Magatartás egyes - összedől a világ. Aztán meg jön anyuka-apuka és az osztály szeme láttára veri péppé a tanárnőt.
A munkahelyen senki nem "neveli" az alkalmazottakat. Általában az ilyen neveletlen, bárdolatlan büdös tahókat fel se veszik a tehetősebb pozíciókban, maximum segédmunkásnak az M0 autósztráda árokásásához. Nem szarozik a melóhelyen senki azzal hogy a neveletlen tahókat megrendszabályozza. Kiadják kétheti bérüket és megmondják nekik hogy tűnés.
A sorkatonaság legalább némi komoly fegyelmező erő volt, mert hogy ezek nem azok, az 100%.
19:48
Pont erről beszéltem. Majd a munkahelyen megtanulják, hogy a főnökkel ne szórakozzanak, mert nem sokáig lesz állásuk.
Mellesleg mi közöd neked ahhoz, hogy más hogyan éli az életét? Valakinek az m0-ást is kell csinálnia, nemde?
Én meg mérnöknek tanulok, és nem voltam sorkatona. Na mi a fa.sz, én miért nem betonozok?
Aztán nekem ne húzza senki az életemből az időt az ugrabugrára, majd én eldöntöm, hogy mi akarok lenni, és a katonai cím nincs a listán még ideiglenesen se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!