Szerintetek volt értelme megszüntetni a kötelező sorkatonaságot?
Nem kellett volna megszüntetni! Néhány hónap maradhatott volna egy intenzív katonai kiképzésként. Mondjuk középiskola befejezte, és a felvételik letétele után mindenkinek egytől egyig kötelező lenne, aki pedig nem egészséges, az valami polgári szolgálatos kiképzést kapna. A lényeg, senkinek ne legyen kibúvó alóla. 3 hónapot mindenki kibírna. Egyszerűen sajnos van a társadalomnak egy olyan rétege, amely sehol, semmiféle rendrenevelést nem kap. És ami érdekes, egy életreszóló kalandot is jelent. Én nem voltam katona, de a katonaviselt kollégáim gyakran fölidézik az érdekesebbnél-érdekesebb emlékeik.
Aztán lehetne, két-három évente egy két hetes tartalékos gyakorlat.
Ez a rendszer működik svájcban. Egy esetleges haáború esetén, normális létszámú hadsereg híján a környező országok katonaságára szorulnánk egy esetleges támadás esetén. Kérdés persze, hogy melyik lenne a jobb, ha románok, szerbek, horvátok, szlovákok, jönnének ide megmenteni minket. Vagy ha az USA segítene mondjuk drónokkal meg robotokkal, vagy orosz fegyverek védenének meg minket az ellenségtől. Én a legbiztosabbnak azt tartanám, ha van egy jelentős jól kiképzett tartalékos állomány. Igen, és az egyetemek e miatt az első évben októbertól kezdődnének, hogy a kiképzésen mindenki részt tudjon venni, e miatt senkinek hátránya ne legyen.
Általában azok támogatják a sorkatonaságot, akik nem voltak soha katonák.
Aki volt, az tudja mennyire nem volt értelme, hacsak a konstans piálás és a napi egy doboz cigi elszívása nem az.
Nem tudom, milyen megbízható statisztikára alapozod az állításodat: "Általában azok támogatják a sorkatonaságot, akik nem voltak soha katonák." Én voltam katona több mint 2 évig, feszült nemzetközi helyzet idején a Kádár-korszak elején.
Az a határozott véleményem, hogy a férfivá válás egyik leghasznosabb folyamata a katonás fegyelem és főleg az önfegyelem minél tökéletesebb elsajátítása. Persze a fizikai, testi megerősödés sem elhanyagolandó tényező. Az időtartamon, mint részletkérdésen lehet vitatkozni.
Nagyban kell nézni! Ez is olyan Soros, meg gender dolog.
Az egész egy rugóra jár...
Most meg nekünk kell elmenekülni európából, ha nem akarunk megdögleni! Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!