Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek ez baj? Anyumék...

Szerintetek ez baj? Anyumék elég vallásosak, de én nem vagyok annyra az. Többi lent

Figyelt kérdés

. Én SlipKnoT-ot, meg Lordit, rockot meg metalt hallgatok. És a szövege egy- egy számnak nem a leg "kedvesek" vagy nemtudom hogy mondjak meg a klipek is eléggé khm. Anyumék előtt bem szoktam ilyeneket hallgatni, de ha megtudnak akkor ki lennenek?

Szerintuk az ilyen zene sátánizmusra nevel.12/

Hibakert, fogalmazasert bocsi, ja es a kategoriaert is .

2013. ápr. 24. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
neharagudj de anyukádék nagyon buták :S
2013. ápr. 24. 21:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Ezek a zenekarok nem gondolják annyira komolyan a "sátánimádást".

Inkább csak show (pl. a későbbi Slipknot videók/koncertek már teljesen visszafogottak (voltak) a régiekhez képest).

(meg sokan úgy gondolják, hogy a stílushoz ez a külcsín/szövegvilág illik, főleg a "keményebb" műfajokból).

Amíg a lelkivilágod rendben van, és normális az értékrended, addig nincs semmi gond, bármilyen zenét is hallgass.

Ezt szüleidnek is be kellene látni.

2013. ápr. 24. 21:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Koszi most egy kicsit megnyugtattatok:D
2013. ápr. 24. 21:30
 4/9 acelsziv ***** válasza:
Egyik sem nevel sátánizmusra. Én néha black metalt is hallgattam és csak röhögtem a szövegeiken. Minden a te döntésed.
2013. ápr. 24. 21:43
 5/9 acelsziv ***** válasza:
88%

Így van kedves kérdező. A nevek mögött bárki megbújhat. Sok ember még a nicknevét sem vállalja fel, de ez lényegtelen.

A szüleid szeretnek téged és ez jó. Az ő értékrendjük szerint nevelnek, amibe vallási meggyőződés miatt nem fér bele néhány dolog. Ezzel sincs semmi baj. De kihagyják a legfontosabbat: A döntési szabadságot. Az ilyen zene nem csinál belőled sátánistát ha te úgy döntesz, hogy nem leszel az. Nem mindegy hogy hallgatod a szövegeket, vagy hallgatsz rájuk. A döntés képessége azért van, hogy éljünk vele. Használd bátran és ne feledd: a döntés joga mindig a tied.

2013. ápr. 24. 23:05
 6/9 anonim ***** válasza:
17%

Nem a bor esete, bár neked kedvezőbb lenne. Milyen tanács az, ahol a szülők ellen szól a tanácsadó? Név és arc nélkül.

A szülő az szülő. Itt viszont sokan tiszteletlenek a sajátjukkal szemben is, ami meglátszik a "jótanácsból".

Lázadnak, csak nem tudom mire, mert egyedül, szülő nélkül életképtelenek, a szabályok pedig büdösek, mert az ilyenek hitetik el a másikkal, hogy a durva zene, az obszcén beszéd, a nekem minden szabad stílus jelenti a személyes szabadságot, amihez joga van. Ez hatalmas tévedés. Ki lehet próbálni, persze. De aztán meg jönnek az olyan kérdések, hogy utál a családom, mit tegyek? Meg a kirakott az apám az utcára, hogyan tovább?

Túl sokat gondoltok magatokról és túl sokat engedtek meg magatoknak. Az alaphoz hozzátartozik az is, hogy más szülei ellen nem dumálunk, mert nem te neveled, nem a te gyereked és nem tartod el!

2013. ápr. 25. 08:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Egész életemben ilyen zenéket hallgattam, egy ideje gitározom is. Szeret a családom, a barátaim, sokat olvasok, ha van pénzem, adakozok, igyekszem jó emberként élni. Nagyfokú butaság azt gondolni, hogy a zene rosszra csábíthat egy egyébként jó embert, és szerintem végtelenül hiteltelen és vérlázító, amikor valaki erkölcsi szabályokkal, vagy vallálos ájtatossággal próbálja leplezni saját gyökérségét.
2013. ápr. 25. 12:18
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Sokszor a szülők maguk ártanak a legtöbbet a gyerekeiknek, például amikor tömik édességgel, itatják kólával, leültetik a Tv, vagy a számítógép elé! És igen, az egyik legrosszabb amit tehetnek, amikor vallásos maszlaggal mérgezik a gyerekük agyát! Olyan, mintha a szülő szoktatná rá a gyerekét a cigizésre!
2013. ápr. 25. 12:55
 9/9 anonim válasza:

Sosem tudtam elhinni, hogy miért kell ennyire a vallást ráerőltetni az emberekre. Mások vagyunk. Mindenki hite más tempóban fejlődik. Én a magam részéről vallásos embernek tartom magam, amellett, hogy hard rockkot hallgatok. Érdekes, nemde? (:

14/L - remélem nem baj, hogy bepofátlankodtam

2013. ápr. 25. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!