Ha eltérő nemzetiségűek lennének szüleid, te milyen nemzetiségűnek vallanád magad?
Hivatalos iratokon, igazolványokban, érted...
Amúgy az ember olyan nemzetiségű, amilyen nyelven gondolkodik. Függetlenül a szülei származásától.
Akár afrikai is lehet az apa. ha a gyerek itt nő fel és ezen a nyelven beszél, akkor ő magyar.
1.- amelyiknek a kultúráját közelebbnek érzed magadhoz
2.- amelyik nyelven először megtanítottak beszélni, vagy amelyiken jobban tudsz
3.- ahol laksz
4.- ami a személyiden van
5.- amelyikre büszkébb vagy, vagy amelyiket írnád pl. az önéletrajzodban (de ez nem jó példa, mert úgyis azt írod ahol épp laksz, praktikusságból)
magyar van a papírjaimra írva, itt élek, ezt tanították meg anyanyelvnek, kész, ezt mondom
de nem tudok itt azonosulni semmivel, nem ilyen vagyok mint az itteni emberek, nem fogadtak soha be igazán, hiába itt születtem
szerb vagyok és az is maradok, csak nem hangoztatom, mert ebben az országban lehet mondani, hogy cigány vagy, hozzájuk egy rossz szót nem lehet mondani, de ha én kimondom hogy szerb vagyok, engem lazán kinyiffantnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!