Akiknek a szülei eltérő nemzetiségűek azoknak a gyerekei milyen nemzetiségűek?
Persze hogy van.
Miért ne lehetne 2 nemzetiségű valaki?
Ha mindkét helyen otthon vagy, akkor szerintem kettős nemzetiségű.
Nekem is eltérő nemzetiségűek a szüleim de az apámmal alig tartjuk a kapcsolatot, nagyon keveset voltam kint, a nyelvet sem beszélem, itt születtem, itt jártam iskolába, itt dolgozom, magyar identitásom van, magyar vagyok.
A kinézetem és a nevem miatt néha megkérdezik, milyen származású vagyok, aki nem kérdezi annak vagy fel se tűnik, vagy nem akarja megkérdezni, nem érdekli.
Rajtad látszik? Vagy amikor beszélsz, akkor hiszik azt, hogy turista vagy? Vagy az gondolja ezt, aki valamennyire ismer?
Nekem magyar az édesanyám, és egyiptomi az édesapám. Mondjuk én csak magyar állampolgárú vagyok, de simán meglehetne csináltatni az egyiptomit is. Sajnos csak magyarul beszélek, régebben tudtam arabul is, de mivel hogy max évente csak egyszer látom a rokonokat, és apám is külföldön él, igy nem tudom gyakorolni a nyelvet. Ettől függetlenül én egyiptominak is meg magyarnak is érzem magam.
A barátom is ugyanígy félig magyar, félig egyiptomi, mint én, de neki mind 2 állampolgársága van és beszéli mind a 2 nyelvet is. Ő is mindkettőnek érzi magát. Szóval lehet két nemzetiségű egy ember.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!