Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy elvonjam...

Mit tegyek, hogy elvonjam azokról a figyelmem kik bántanak?

Figyelt kérdés

Az iskolában a tanárok és a közösség eléggé rosszul bánik velem, és kiközösítenek, hátulról kibeszélnek! Rendkívül zavar. El szeretném róla vonni a figyelmem, nem akarok törődni azzal, amiket mondanak! Jó tanuló vagyok, és a tanulmányi eredményemet nem akarom hagyni, hogy ez miatt menjen tönkre!

Erre szeretnék ötleteket. Csak komoly válaszokat várok.

2013. ápr. 15. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:

" Jó tanuló vagyok, és a tanulmányi eredményemet nem akarom hagyni, hogy ez miatt menjen tönkre! " - Hát akkor valóban nagy kár lenne hagyni, hogy mások tönkretegyék a teljesítményedet.

Gondolj arra, hogy az iskola elsősorban az az intézmény, ahol a fő cél a tanulás. Szövegelhet bárki bármit neked, mert amíg te jól végzed a munkádat, addig nincs mibe belekössenek- na persze elméletileg.

A gyakorlatban sok a hülye és ismételten el kell tudni távolítani őket, mint a gazt a kertben.

Erre nincs kerülő, mert minden személy valamelyik oldalon áll, akár az együgyűség, akár az értelem oldalán. Aki az előbbihez tartozik az folyamatosan marni fogja az utóbbiakat és aki az utóbbi közé tartozik, annak folyamatosan el kellesz bánnia az előbbiekkel.

Bármikor és bármit csinálsz, mindig akadni fog valaki, aki bele fog kötni a munkádba, mindegy hogy mennyire jól csinálod. Az, hogy jelenleg épp sokan vagy kevesen vannak ezekből, az már mázli vagy pech kérdése.

De csak akik alattad vannak, azok akarhatnak lehúzni- innen is tudod, hogy kikkel van dolgod. És minél inkább leakar valaki húzni, annál inkább kell neked felfele törekedned.

2013. ápr. 15. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy csak beképzeled magadnak ezt a kiközösítést? Az emberek általában saját szemüvegükön keresztül szemlélik a világot, és hajlamosak azt gondolni, hogy körülöttük forog.

Mondok egy példát. Ha talpig toprongyban megyek az utcán, hajlamos vagyok azt hinni, hogy megszólnak ruhám miatt. Holott az emberek magukkal vannak elfogllva, és a kutyát se érdekli az én kinézetem.

2013. ápr. 16. 13:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem, nem képzelem be!

Ha valaki rosszul bánik a másikkal, kiközösíti, kibeszéli, akkor akárhogy lehet próbálni beképzelni, akkor is más a valóság!

2013. ápr. 16. 13:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Engem óvodában közösítettek ki. Menj át másik suliba. Olyan károkat okozhat ez a személyiségedben, amiket később nagyon nehéz lesz kiheverni. Nem érdemes ilyen közösségben maradni. És a legdurvább az, hogy még a tanárok is beszállnak a "buliba". Ez már tiszta szégyen. legalább ők lehetnének felnőttek. Ha jót akarsz magadnak a későbbiekben, akkor elmész onnan. Nem fogod tudni elterelni a figyelmed, ezzel ne is fáradj. Max az segíthet, ha szerető család vesz körül és iskolán kívül is vannak barátaid. Én így éltem túl az általánost, mert engem sem szerettek az osztálytársaim. De legalább a tanárok mellém álltak.
2013. ápr. 17. 08:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Nekem óvodától kezdve van ez!

Gondolkoztunk a szeretteimmel erről, de még 1 évem van, most lesz egy érettségim, majd meglátjuk. Ha tényleg betelik a pohár a tanárokkal főleg, akkor átiratnak!

Már egyébként okozott ez orvosi problémát, meg azt, hogy kihagyok napokat az iskolából!

2013. ápr. 17. 16:38
 6/6 anonim válasza:

Szerintem benned van a hiba sajnos. Ilyen nincs, hogy óvoda óta 'rosszul bánnak veled' Kicsit próbálj a viselkedésedet megfigyelni. És összehasonlítani egy olyanéval, akit sokan szeretnek.

Vagy járj sportolni. A legjobb önismereti edzés a sportolás.

2013. júl. 3. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!