Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valaki azt tapasztalja,...

Ha valaki azt tapasztalja, hogy egy tévéműsor a társadalom egészére nézve veszélyt jelent, milyen lépéseket tehet a betiltatása érdekében?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy rendszeresen, főműsoridőben adnak a televízióban egy olyan műsort, amely a társadalom teljes egészére nézve súlyosan destruktív, és komoly veszélyt jelent. Én, mint egyszerű állampolgár, milyen lépéseket tehetek annak érdekében, hogy levegyék a műsorról? (Kinek kell írni, stb.)

Komoly válaszokat várok.

2013. ápr. 12. 09:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

hogy valami értelmes választ is írjak, szerintem jobb ha keresel valamilyen média-szakértői társaságot, akikekl együttműködve pl be lehet perelni, mert ha nem értesz hozzá, jogilag hogyan kell ügyeskedni, úgysem lesz belőle semmi.

mellesleg szerintem ha valaki foglalkozik a gyerekkel, akkor enm a tv neveli azt, az élet midnen valóságától úgysem lehet elcenzúrázni a gyereket.

de szeritnem ezzel az országgal már fölösleges foglalkozni, itt lassan mindenki idióta lesz, inkább azzal a maroknyi ép eszű gyerekkel kéne foglalkozni, akit még nevelnek és nem utcagyerek lesz belőle. nem az a jó módszer, hogy a tvt cenzúrázzuk, ahnem hoyg eleve adunk vlamai értelmes programot a ygereknek, hoygne a tvt bámulja egész nap. inkább ezért küzdj, ha érdkeel a jövő generációja.

2013. ápr. 12. 11:30
 12/18 anonim ***** válasza:
17%

Nem hiszem, hogy egy szabad országban be kéne tiltani egy (a maga módján) békés műsort. Szívem szerint eltörném a kezed, amiért olyan beképzelt vagy, hogy te meg tudod mondani, mi a káros, vagy mi a jó. Ez a felfogás ugyanolyan káros, mint a rossz példa, úgyhogy, ha betiltjuk ezt a műsort, tiltsunk be téged is.

Ha nem akarod, nem nézed. Én se nézem, nincs is vele semmi bajom. Ne vergődj feleslegesen, van elég baj így is a világban.

2013. ápr. 12. 12:09
 13/18 A kérdező kommentje:

Nem nézem, és a saját gyerekemmel foglalkozom annyit, hogy ő se nézze, sem ezt, sem semmi hasonlót. Csak zavar, hogy megyek az utcán, és 13 év körüli kiskamaszok visítva röhögve verekszenek, és közben olyan kifejezéssel illetik egymást, amelyeket nem szeretnék idézni. Tudom, hogy ezért nem csak a média a hibás, de a gyermekvédelemnek és a fiatalok védelmének az is a része, hogy nem teszünk a számukra elérhetővé a morális értékrendjükre egyértelműen káros médiumokat.

A komoly válaszokat köszönöm. A többiek kedvéért pedig ismétlem, a kérdés az volt, hogy mit lehet tenni ellene. Ismételten köszönöm azoknak, akik erre - tehát magára a kérdésre - válaszoltak.

2013. ápr. 12. 15:28
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha nem nézed, nem is tudod milyen. Tehát ha véleményt alkottál róla, akkor ezek szerint mégiscsak nézed.

A gyerekek viselkedéséért pedig nem a média felelős, hanem elsősorban a szülő.

Ami az értékrendet illeti, a te értékrended még jóval károsabb, mint amit az ilyen műsorok sugallnak, hiszen megnézel valamit csak azért, hogy utána szennynek nevezhessed, majd addig reklámozod(negatív reklám is reklám), amíg olyanok is hallanak róla, akik egyébként le se sz.arnák az egészet. Nézd meg az elmúlt évek divathullámait, szinte minden esetben az anti-rajongók tettek legtöbbet ezek népszerűsítéséért.

2013. ápr. 12. 17:09
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem antireklámozok, hanem feltettem egy kérdést. Már egy párszor megkértem a válaszolókat, hogy a kérdésre válaszoljanak, a legtöbben mégsem teszik. A hasznos válaszokat köszönöm, főleg a legelsőt. További válaszokat csak akkor várok, ha a kérdésre válaszoltok.
2013. ápr. 12. 17:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Annyiban nem a válaszra válaszoltam, mint ha valaki azt kérdezné, hogy hogyan legyen öngyilkos, én meg arról akarnám lebeszélni.

Ugyanis morális okokból ellenzem a betiltósdit, a jó erkölcsöt nem a hatóságoknak és önjelölt erkölcscsőszöknek kellene kierőszakolni.

2013. ápr. 12. 18:19
 17/18 anonim ***** válasza:
Mióta a feleségem átnevelt bagolyból pacsirtává, falra tudok mászni attól, hogy érdekes műsorokat tesznek 21:01 és 23:59 közé, és szemeteket korábbra.
2013. ápr. 13. 10:32
 18/18 anonim ***** válasza:

"Már egy párszor megkértem a válaszolókat, hogy a kérdésre válaszoljanak, a legtöbben mégsem teszik."

lehet, hogy új vagy még erre, de itt ez a normálisa, ha szerencsés vagy, 10-15 válaszból 1 a kérdésedre érkezik. itt(meg úgy általában is) mindeki idióta, ez valami tipikus magyar dolog, hoyg félremagyarázni kezdenek meg kötekedni. a legtöbben nem válaszolni jönnek ide, hanem okoskodni (kompenzálni hétköznapi kudarcaikat). meg a legtöbben hülyék is hozzá, ezért enm tudnak válaszolni.

mondom, ha nem értesz a joghoz, akkor pénzt kell villantani(ügyvéd), vagy valamilyen érdekcsoportot kell megkeresned, aki jártas az intézkedésben. a nmhh nem hiszem, hogy komolyan vesz valami prolijózsi bejelentést, csak 1 ember kedvéért enm fogják leszedni a műsort, legalább valami százezres aláírást gyűjts, meg szakértői véleményt állítsmagad mögé, vagy inkább az embereket vedd rá, hogy ne nézzék, és a nézetlenség miatt leveszik műsorról.

2013. ápr. 13. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!