Mentálisan leépülőben a magyar társadalom?
Úgy fest.
A gond az, hogy a média nagyon ludas ebben, így manipulálják az embert egy kiszámítható célokkal rendelkező "géppé".
Mit nevezel alapvető ismeretnek (remélem nem irodalmi és történelmi tudásra gondoltál)?
A legtöbb ember nem használja a józan eszét, szerintem ez a gond.
Igen, és nem csak a magyar, hanem az egész emberiség. Szinte mindenhol nyomatja a média az agymosást, kivéve persze a harmadik világ kevésbé civilizált területei, ahol a tévé, rádió nem annyira elterjedt. Azokban az országokban, ahol elterjedt a média, ahol az emberek többsége minden nap néz tévét, hallgat rádiót vagy olvas újságot, ott az agymosás gyakorlatilag korlátlanul folyik. A többség már azon a szinten van, hogy át se gondolja, hogy mennyi szemetet beenged az elméjébe, az életébe, és még fizet is értük. Tegnap az SZTK-ban amíg várakoztam, néztem, hogy mit olvasnak az emberek. Fanny, Story, Bors, reklámújságok, Joy... akkor sem olvasnék el ilyesmit, ha nekem fizetnének érte.
Közben meg a dolog fordítottja is megy, az ostobaság lett a menő és a kultúra a ciki. (Persze tisztelet a kivételnek.) A sok agymosott lebutított csürhe megkeseríti a kisebbségben levő kulturált emberek életét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!