Társadalmilag melyik jobb hely? Japán vagy Amerika?
Egy átlag európainak inkább az USA.
Japán az elég idegen ,nagyon eltérő kultúra.
Az ázsiai munkamorált , munka szokásokat nem bírná egy európai.
Viszont Japán modernabb , mint az USA.
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy angolul is tudok meg japánul is(bár azt még tanulom..) Csak pár év múlva mindenképp el akarok tűnni ebből az országból, jó messzire, és ez a 2 hely elég messzinek bizonyult és még jól is lehet élni ha jól csinálja az ember a dolgait..:) De szerintem japán lesz.:D Csak még jóóó sokat kell hozzá tanulnom>.<
Hacsak nem japánnak születtél, nem fognak befogadni. Én tanultam Japánban, volt ott egy új-zélandi tanárnőm, aki új-zélandi szülőktől Japánban született és ott is ment férjhez, de még őt se fogadták be, pedig előbb tanult meg japánul, mint angolul.
Tévhit, hogy a japánok mindenkivel kedvesek. Nagyon udvariasak, ez tény, a turistákkal meg főleg (mert azok nem maradnak ott végleg, csak pénzt költenek náluk), de amint valaki le akar náluk telepedni, szigorúak lesznek, és nagyon megnehezítik a vízum-szerzést meg mindent.
Olvasd Ferber Katalin könyveit, aki már 17 éve él és dolgozik Japánban. Ő több részletet is tud mondani.
Amerikában jobban be tudnál illeszkedni, ott megszokott a sokféle nemzetiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!