Mi az oka, hogy az ázsiaiak ennyire ügyesek fizikálisan? (Bővebben lent)
Arra gondolok, hogy a harcművészetekben is eszméletlen mire képesek.
Meg hallottam, hogy az ilyen szerelős gyári munkában a fehérek izületei tönkremennek míg az ázsiaiak bírják.
Ennek mi az oka?
Köszi :D
Igaz, hogy a rizs tele van szénhidráttal, de azért valami genetikai okra gondoltam :)
Ez ebben a formában marhaság. A harcművészetekben azért járnak előre, mert mondjuk 10X annyi sárga harcművészkedik, mint bármilyen más bőrszínű összesen. Szóval mondjuk 40-50X annyi, mint a fehérek közül. Ergo 40-50X annyira vannak szem előtt.
De pl az igazán vad harcművészeti bunyókat rendre fehérek nyerik.
Hogy az izületeik tönkre mennek-e azt nem tudom, de valószínűleg akkor sem vallanák be, ha igen, mert akkor röpülnének a munkahelyről és éhen halna a család.
Egyébként a világháborúig a japcsik átlag életkora valami 30 év körül volt, tudtad? Elmaradottabb helyeken valószínűleg még most is hasonló.
Mert a kung-fu elsősorban nem a harcra való, hanem meditációs, átmozgató formula és amúgy is az indiaiaktól jön.
A legerősebb ütés pedig a boxban van, hiába nem tűnik bonyolultnak, a fizikája olyan, hogy nem csak az összes izmod erejét fölhasználod, de még a földét is.
Nézz K1 meccseket, vagy cage rage-t. Nem sok sárgát, főleg kung-fusat fogsz látni az élvonalban.
És könyörgöm, ne a filmekből indulj ki.
Ezekből a törésekből is van bajnokság. Nem shaolinok, sőt, nem is sárgák a legjobbak benne. Vannak, akik egy adagot törnek a jobb kezükkel, közben egy másikat a bal kezükkel, végül egyet a fejükkel. És nem csak 6-6 téglát. A muki egy dobogóra állt. A másiknak nem állították a sort, mert úgy nem lehetett volna felérni, hanem fektetve volt!
A leggyorsabb: http://www.youtube.com/watch?v=YjakBg7mLJw
De oldalt vannak még videók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!