A cigányok könnyebben megbocsájtanak a másiknak vagy egymásnak?
Köszönöm a válaszokat.
Igen én is ettől félek, hogy ez a "túl-léptem-a-dolgokon-és-úgy-csinálok-mintha-mi-sem-történt-volna" csak egy álca és majd később robban a bomba..
te ismered az adott családot, hogy milyenek. Van aki könnyebben megbocsájt, van olyan is aki nehezebben, esetleg bosszúálló.
Én inkább azt tapasztaltam, hogy sok cigány nagyon indulatvezérelt, robbannak, de tartósan nem haragudnak. De ha hibáztál, akkor őszintén kérj bocsánatot, és bizonyítsd, hidd el előbb-utóbb értékelni fogják!
Egyes dolgokon könnyedén átsiklanak, máson pedig nem.
Intelligencián is múlik..
Tapasztaltam már azt is, hogy ugyan semmi rosszallást nem vettél észre, mégis mélyen ott volt bennük a sérelem, méghozzá örökké.
Már nem első eset...de nemrég villamoson utaztam és sokadszorra belehallgattam két roma beszélgetésébe. Néhány perc az egész.
Kevés, ha azt mondom, hogy egy finomabb lelkű ember egy hónap alatt nem kap annyi sértést a másiktól, amilyen stílusban ők beszéltek egymással. Hozzá kel tennem, hogy csak simán beszélgettek, különös indulat nélkül, mégis válogatott mocskokkal dobálóztak, olyan szintű alpári durvasággal, amit leírni sem illendő.
Ismétlem, egy viszonylag normálsi értékrendű magyar családban egy hónap alatt nincs annyi trágár, mocskos szó, amit ők pár perc alatt egymáshoz vagdostak és láthatólag teljes nyugalommal. Úgy tünt, ez náluk teljesen normális.
Engem már a hallgatása is sokkolt, holott még rám se néztek.
Más kultúra..nagyon más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!