Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A cigányok könnyebben megbocsá...

Nikili kérdése:

A cigányok könnyebben megbocsájtanak a másiknak vagy egymásnak?

Figyelt kérdés
Bekerültem egy cigány családba, azonban tettem nem szép dolgokat és eléggé meg is fizettem értük és persze még fogok is. Érdekelne, hogy tapasztalataitok vagy véleményetek szerint, a cigányok könnyebben szemet hunynak a dolgok felett?
2013. márc. 31. 14:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Olyanok mint egy "utcai banda",bizonyítani kell, ha vissza akarod nyerni a bizalmukat.
2013. márc. 31. 14:18
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Sokkal bosszúállóbak és rosszindulatúbbak, mint az átlagember.
2013. márc. 31. 14:21
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ne keveredj velük.
2013. márc. 31. 14:22
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen én is ettől félek, hogy ez a "túl-léptem-a-dolgokon-és-úgy-csinálok-mintha-mi-sem-történt-volna" csak egy álca és majd később robban a bomba..

2013. márc. 31. 14:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

te ismered az adott családot, hogy milyenek. Van aki könnyebben megbocsájt, van olyan is aki nehezebben, esetleg bosszúálló.

Én inkább azt tapasztaltam, hogy sok cigány nagyon indulatvezérelt, robbannak, de tartósan nem haragudnak. De ha hibáztál, akkor őszintén kérj bocsánatot, és bizonyítsd, hidd el előbb-utóbb értékelni fogják!

2013. márc. 31. 14:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyes dolgokon könnyedén átsiklanak, máson pedig nem.

Intelligencián is múlik..

Tapasztaltam már azt is, hogy ugyan semmi rosszallást nem vettél észre, mégis mélyen ott volt bennük a sérelem, méghozzá örökké.

2013. márc. 31. 14:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez nem hovatartozástól függ. Intelligenciától, gondolkodásmódtól, lelki egyensúlytól függ , így erre nem lehet válaszolni..
2013. márc. 31. 15:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Attól függ,mit követték el,és az ő értékrendjük és szokásuk alapján ez mennyire súlyos.Ők olyanok mint mi,biztosan vannak,akik bosszúállóak,mások toleránsabbak.Általában lobbanékony,szenvedélyes emberek,nem gyűjtögetik a sérelmeiket,legalábbis családon belül.De ha te nem vagy roma,nem lehet könnyű beilleszkedni.
2013. márc. 31. 15:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Hogy világosabban átlássátok, leírom a történetet: a cigányfiú barátai által (szintén azok) nagyon komoly dologba keveredtem, belerángattak (fenyegettek, félemlítettek) nos, ha őszinték vagyunk, ha a fiút nem ismerem meg, soha ilyenbe nem keveredem. Talán ezt ők is pontosan tudják. Azonban egy hónap telt el úgy, hogy megkaptam a fejemhez a dolgokat, de mégis mindig jött hozzám, az Anyukája ebédet küldött stb. Most Húsvét van, ez a hívők szempontjából (és ők azok) fontos ünnep. Vannak kételyeim és nem szeretném hitegetni magam, ezért kértem a véleményeteket, hogy mire számíthatok. Két éve vagyok a családban (szóval talán már családtagnak mondhatom magam)
2013. márc. 31. 16:29
 10/10 yuda ***** válasza:

Már nem első eset...de nemrég villamoson utaztam és sokadszorra belehallgattam két roma beszélgetésébe. Néhány perc az egész.

Kevés, ha azt mondom, hogy egy finomabb lelkű ember egy hónap alatt nem kap annyi sértést a másiktól, amilyen stílusban ők beszéltek egymással. Hozzá kel tennem, hogy csak simán beszélgettek, különös indulat nélkül, mégis válogatott mocskokkal dobálóztak, olyan szintű alpári durvasággal, amit leírni sem illendő.

Ismétlem, egy viszonylag normálsi értékrendű magyar családban egy hónap alatt nincs annyi trágár, mocskos szó, amit ők pár perc alatt egymáshoz vagdostak és láthatólag teljes nyugalommal. Úgy tünt, ez náluk teljesen normális.

Engem már a hallgatása is sokkolt, holott még rám se néztek.

Más kultúra..nagyon más.

2013. márc. 31. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!