Törvénybe kéne iktatni hogy egy szülő ne tehesse ki az utcára a kiskorú gyermekét, még akkor se ha az problémás, hanem kötelessége legyen több időt fordítani rá, megoldást keresni?
A torveny szerint 18 eves koraig, illetve addig, amig az elso szakkepesitest nappali tagozaton megszerzi, a szulo koteles eltartani a gyereket.
Mas kerdes, hogy ha a gyerekem teherbe esne tizenevesen, a semmire, az en nyakamra gyereket vallalva en sem ugralnek oromomben. Errol az a velemenyem, hogy ha annyira felnottnek erzi magat valaki, hogy gyerekt vallaljon, akkor legyen ahhoz is felnott, hogy eltartsa magukat.
Ott van....
Szerintem az éremnek két oldala van, a normális, átlagos tizenéveseket nem nagyon vagdossák ki otthonról a szülők/nagyszülők, szóval kérdés az is, hogy a gyerek mivel járult hozzá.
Nem kell hamut szórni a fejedre, nem tudtad, ennyi.
Amúgy én sem akarnám kirakni soha a gyerekemet, de sajnos tényleg vannak olyan tinik, akik lelkesen hangoztatják a jogaikat, de arra nem képesek, hogy a szüleikkel normális hangon beszéljenek (de okostelefon, pénz a bulira kell), nem kell házitündért játszani, de a kuplerájukat ne a szülőnek kelljen felganajozni, stb..
Láttam már itt kérdést, hogy az anyja nem képes figyelni hogy ne fogyjon ki az Ő betéte, mert az anya dolga lenne vigyázni. Erre meg van sértődve, hogy olyan válaszokat kap, hogy ha menstruál akkor elég nagylány, hogy ő figyeljen rá, ha fogyóban van, akkor szóljon az anyjának.
Szóval néhány tini is el van tévedve a jogok/kötelességek/hogyan viselkedjünk egy családban/kinek mi a szerepe tekintetében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!