Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet még belőlem valaki? 19...

Lehet még belőlem valaki? 19 évesen semmi kötelességtudatom?

Figyelt kérdés

9.-be 2-szer jártam, mert megbuktam. 11.-ig 2-esekkel átcsúsztam, de megint megbuktam. Pótvizsga karcosan sikerült, de átjöttem estire. Úgy voltam vele, hogy most már tényleg belehúzok, de megint semmi. Itt vagyok 1 hónappal az érettségi előtt és semmit sem tudok. Angolból hülye vagyok, matekból úgy szint.

Nincsenek barátaim, nincs életcélom. Ma lesz matek és magyar vizsgám, semmit nem tanultam. Nincs kötelességtudatom és nem tudom miért. Képtelen vagyok magam rávenni a tanulásra. Amikor erőltetem elkezd fájni a fejem, képtelen vagyok koncentrálni és nem is érzem értelmét. Miért lettem ilyen?

Érettségi után (már, ha nem bukok meg) elszeretnék menni dolgozni, hogy szerezzek valami élet tapasztalatot, de ebben sem vagyok biztos.

Mit tegyek? Miért lettem ennyire lusta?

2013. márc. 21. 09:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Még van 1 hónapod ,mást nem tudsz tenni csak tanulni. Gondolom a lustaságod miatt nem akarsz megint évet ismételni. Szerintem te is örülnél neki ha végre végeznél az iskolával. Utána majd lesznek életcéljaid meglátod.

Menjél le sétálni ,kapcsolódj ki egy kicsit ,utána teljes erővel állj neki tanulni.

Remélem a mai vizsgáid sikerülnek majd ,valamit csak tudsz.

További szép napot kívánok neked!

2013. márc. 21. 11:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyszer csak rá fogsz ébredni, hogy ez mennyire nem jó így. Lehet nem most, de nekem van olyan majdnem 27 éves férfi ismerősöm, akinek egy érettségije nincsen, egy szakmája nincsen, életében először tavaly nyáron dolgozott velem egy turisztikai helyen, amihez még 8 általános sem nagyon kell, olyan debil munka. Persze mindjárt jött, hogy ő külföldre készül. Kérdeztem én , hogy nyelvtudás nélkül, meg szakma nélkül mit akar ott, de erre csak vonogatta a vállát. Ismét egy hülye, aki azt hiszi, hogy külföldön kolbászból van a kerítés és anélkül, hogy egyáltalán 2 szót tudna mondjuk németül majd kap f@sza állást Berlinben. Hát nem így történt, otthon ül és nem csinál semmit. Anyja még eltartja, de az se sokáig. Ilyen akarsz lenni? Ilyen, akire én nem tudok férfiként tekinteni? Mert az ilyen nem férfi és én nagyon szégyellném magam az ő helyébe... viszont Te csak 19 éves vagy, még van időd összeszedni magad és, hogy legyen belőled valaki. Ebből a jó emberből is lehetne még, de nem lesz, mert semmi terve nincsen. Kérdezem mi érdekli: semmi. Mit csinál egész nap: semmit. Remélem azért neked van valamilyen érdeklődési köröd, akár computer, autók, filmek bármi, mert az már valami.
2013. márc. 21. 15:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kicsit bőségzavarom van. Annyi minden van, de még sincs semmi.

2013. márc. 21. 20:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Mit tegyél? Tanulj.

Miért lettél ennyire lusta? Mert nem tanultál.

Pofonegyszerű az egész, csak csinálni kell. Ahelyett, hogy itt ülsz és idegenektől kérdezgeted azt, hogy mi a baj az életeddel, tanulhatnál is.

Nagymértékben motiváló lehet, ha elmész egyszer éjszakai hómunkára. Ez egy jó lehetőség arra, hogy megtapasztald, milyen lesz az életed hátralevő része, ha nem tanulsz.

2013. márc. 21. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!