Lehet még belőlem valaki? 19 évesen semmi kötelességtudatom?
9.-be 2-szer jártam, mert megbuktam. 11.-ig 2-esekkel átcsúsztam, de megint megbuktam. Pótvizsga karcosan sikerült, de átjöttem estire. Úgy voltam vele, hogy most már tényleg belehúzok, de megint semmi. Itt vagyok 1 hónappal az érettségi előtt és semmit sem tudok. Angolból hülye vagyok, matekból úgy szint.
Nincsenek barátaim, nincs életcélom. Ma lesz matek és magyar vizsgám, semmit nem tanultam. Nincs kötelességtudatom és nem tudom miért. Képtelen vagyok magam rávenni a tanulásra. Amikor erőltetem elkezd fájni a fejem, képtelen vagyok koncentrálni és nem is érzem értelmét. Miért lettem ilyen?
Érettségi után (már, ha nem bukok meg) elszeretnék menni dolgozni, hogy szerezzek valami élet tapasztalatot, de ebben sem vagyok biztos.
Mit tegyek? Miért lettem ennyire lusta?
Még van 1 hónapod ,mást nem tudsz tenni csak tanulni. Gondolom a lustaságod miatt nem akarsz megint évet ismételni. Szerintem te is örülnél neki ha végre végeznél az iskolával. Utána majd lesznek életcéljaid meglátod.
Menjél le sétálni ,kapcsolódj ki egy kicsit ,utána teljes erővel állj neki tanulni.
Remélem a mai vizsgáid sikerülnek majd ,valamit csak tudsz.
További szép napot kívánok neked!
Köszönöm a válaszokat!
Kicsit bőségzavarom van. Annyi minden van, de még sincs semmi.
Mit tegyél? Tanulj.
Miért lettél ennyire lusta? Mert nem tanultál.
Pofonegyszerű az egész, csak csinálni kell. Ahelyett, hogy itt ülsz és idegenektől kérdezgeted azt, hogy mi a baj az életeddel, tanulhatnál is.
Nagymértékben motiváló lehet, ha elmész egyszer éjszakai hómunkára. Ez egy jó lehetőség arra, hogy megtapasztald, milyen lesz az életed hátralevő része, ha nem tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!