Kitörhetek még? Lehet belőlem "valaki"?
Egyre értéktelenebbnek és butábbnak érzem magam, egy olyan embernek, aki a jövőben másokat fog szolgálni (itt arra gondolok, hogy alkalmazott leszek), ahelyett, hogy ügyeskedve, önmagamnak teremtenék elő mindent. Pedig mindig is azt mondták, hogy okos vagyok stb. Szívesen belevágnék egy vállalkozásba valakivel akivel kölcsönösen megbízunk egymásban (annak ellenére, hogy tudom milyen sok esetben okozott ez a bizalom csődöt, rengeteg embernél).
Valahol a -vezető- és -kiszolgáltatott naiv ember- definíciója közt mozgok, néhol az egyik, néhol a másik erősödik fel, a szituációtól függően, és igazából még csak most töltöm be a 18-at, nemsokára, de jó lenne előre gondolkodni, tervezni, csak képtelen vagyok rá, nem tudom mihez kellene kezdjek.
Ha azért akarsz főnök lenni valahol hogy lehess "valaki" akkor már most biztos hogy rossz főnök leszel! Egy olyan ember aki a beosztottakon éli majd ki magát, otthon pedig igazi papucsként funkcionál mert ott nem meri kinyitni a száját.
Gondolom a szüleid miatt merült fel benned ez a vezető-kiszolgáltatott ellentét (feltételezem ők a kiszolgáltatottakhoz tartoznak). Ne azért akarj főnök lenni hogy végre legyen önbizalmad! Egy jó főnöknek eleve van önbizalma a munkája nélkül is! Már most is lehetsz "valaki" önmagad számára! Csak nézz szembe azokkal a dolgokkal amiktől nagyon félsz az élet bármely területén! Így lehet önbizalmat növelni!
Ha van rá lehetőséged, tanulj még pár évet.
Utána meg örülj,ha alkalmaznak valahol, korrekt szerződéssel, mert ami most van itt, az nem az egyéni kiteljesedés, "elszállás" korszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!