Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » (Többnyire) az emberek mért...

(Többnyire) az emberek mért utálják azt, ami nem népszerű és ha azzá válik miért szeretik meg?!

Figyelt kérdés
Tipikusan az az ember vagyok aki bármilyen zenét elhallgat. Majdnem minden műfajból ami közismertebb, kedvelek legalább egy zenét. Voltak olyan ismerőseim, akiknek mutattam egy pop-techno féle zenét, mert nagyon megtetszett, és megkaptam, hogy "Úristen hogy tudsz ilyen sz*rt hallgatni?".. Aztán két hét múlva leadták ugyanazt a zenét a viván 'újdonságként' akkor már egyből rongyosra hallgatták és azt mondták, hogy azért mondták, hogy sz*r, mert rossz kedvük volt, vagy nem figyelték jól.. Na most szoktam olvasni industrial és dark electro műfajú zenék alatt, hogy ilyen-olyan hányinger meg béna. De volt olyan ember akitől csak azt kérdeztem, hogy mi a véleménye ezekről, és hogy megmutatom neki, mivel ismerem az illetőt és a környezetét, biztos vagyok benne, hogy fogalma nem volt miről beszélek, csak nem hallott még ilyenről, tudta hogy nem népszerű és rávágta, hogy nem érdekli, ő már hallotta, és nem tetszik neki. Így jártam a koreai zenékkel is. Már vagy 5 éve hallgatok k-popot és mutogattam másoknak. Azt mondták selejtes, és hogy lehet ilyet hallgatni, meg amúgy is hablaty az egész. Később a BadBoyz táncegyüttes behozta ezeket a zenéket, azóta már többen rákattantak akik eddig leszóltá,k a gangnam style megjelenése óta pedig még többen. Szerintem ez totál nem normális.. Mégis miért csinálják ezt az emberek? Ez nem szánalmas egy kicsit?

2013. márc. 20. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
mert birkak. Nem egyertelmu? Mas miatt csinalnak mindent, nem sajat maguk miatt, .... es persze nem veszik eszre...
2013. márc. 20. 23:18
 2/5 zabmester ***** válasza:

Ilyen élményem nekem is volt... Nem vagyok egy nagy Lady Gaga rajongó, de volt pár száma, ami tetszett. Na most, volt egy ilyen eset, talán 3-4 éve, hogy felmentem a youtube-ra, és pont aznap jött ki egy új száma, meghallgattam, és megtetszett. Fent volt nálam másnap egy barátnőm, pont ezt a számot hallgattam, amikor jött, és rögtön rávágta, hogy ez egy szar, hogy lehet ilyet hallgatni. Pár hét múlva elkezdték nyomatni a rádiókban, utána érdekes módon barátnőmnek rögtön ez lett a KEDVENC száma.

Szerintem úgy vannak az emberek sok zenével például, hogy alapvetően nem tetszene nekik, de mivel mindenhol nyomatják őket, elhitetik magukkal, hogy ezt szeretni KELL, és egy idő után ráhangolódnak. Mondjuk olyan már velem is megesett, hogy egy zene elsőre nem tetszett, de minél többet hallottam, annál inkább megkedveltem, szóval vannak dolgok, amik nem elsőre fogják meg az embert. De vannak emberek, akiknek bármi csak akkor tetszik meg, ha másoktól is azt látják, hogy azt az adott dolgot kedvelik.

2013. márc. 21. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:

A legtöbb ember hajlamos a tömeg után menni. Nem azért "rajonganak" az adott dologért, mert az valóban tetszik nekik. Az tetszik nekik, hogy így egy nagy közösség tagjai lehetnek, egy rajongó lehetnek a sok közül. Ez megadja nekik a valahová tartozás (hamis) érzését.

Én a Nightwish-el jártam így. Régen kedveltem, aztán divat lett belőle és mindenki elkezdett Nightwishes pólóban járni és Nightwist hallgatni. Engem taszított az, hogy önkénytelenül része lettem a Nightwist igazából nem is szerető és nem is értő emberek nagy közösségének. Persze ettől még hallgattam Nightwist, csak nem vertem nagydobra.

2013. márc. 21. 21:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Birkaösztön, szeretnek egy nagy tömeghez tartozni. Plusz általában nincs saját ízlésük és véleményük, könnyen befolyásolhatóak; nem is kedvelem az ilyen embereket.

Még szerencse, hogy sosem érdekelt különösebben, mi népszerű; amikor a kockás volt a divat, vettem egy kockás nadrágot. Előtte valószínűleg furán nézték volna, akkor meg jöttek, hogy milyen jól áll, pedig én csak szeretem a kockásat. Elnézést, ha vacak volt a példa, hajnali 5kor még nem tudok aludni, de az agyműködésem sincs a toppon :D

2013. márc. 22. 04:56
 5/5 anonim válasza:

Ennél már csak azt utálom jobban amikor hallgatok egy 1-2 éves számot, és rávágják, hogy "Úúristen, ez vagy ezer éves szám", kb. úgy mondják mintha attól mert nem mai már sz@r lenne. Ezt is tapasztaltam már amúgy, amit te mondtál, kedves kérdező.

Sőt, konkrét eset Eric Prydztől a Pjanoo. Én már nagyon régóta hallgattam, és mindig mondták, hogy "hogy tudod ezt szeretni" aztán valamikor a viván ez lett az egyik műsor alapzenéje és azóta már ők a nagy Pryda fanok... Szánalmas, de sajnos ide süllyedt az emberek zenei ízlése.

2013. ápr. 3. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!