Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek mitől lesz népszer...

Szerintetek mitől lesz népszerű valaki?

Figyelt kérdés

2013. febr. 8. 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A népszerűség egy soktényezős valami, amit egy adott társaságban lehet megfigyelni.

Például ha hasonlítunk valakire, vagy érdeklődési körünk megegyezik a társaságban, akkor az általában népszerűségünkön dob egy nagyot. Ugyanígy vannak más tényezők, például a műveltség, az edzettség, a kinézet, a viselkedés, no meg persze a nagy száj (ezek persze társaságfüggő, hogy mi mennyire meghatározó), és még sorolhatnám estig a tulajdonságokat.

Fontos megjegyezni, hogy a népszerűség nem függ össze az ember értékével. Senki sem lesz több azért, mert népszerűvé válik. Sőt, ilyenkor sokszor olyan nagyképűvé válik, hogy a kívülállók egyenesen undorodni fognak tőle.

Szerintem. Legalábbis a sok éves tapasztalatom ezt mutatja, ahol voltam kívülálló, periférián és középpontban is.

Láttam már negatív csodákat is, amiknek nem igazán örültem, szóval néha elég elvont dolog a népszerűség!

2013. febr. 8. 15:47
 2/3 anonim válasza:
Ahogy az előttem lévő is említette, a hasonlóság nagyban hozzájárul. A kellemes külső szinte egyenes út, mert az emberek a szép külsőhöz egyéb pozitív tulajdonságokat is társítanak, még ha azok nem is igazak. :) A sokat mosolygó emberek szinte mindig, mindenhol a legkedveltebbek, illetve a kompetens, de nem tökéletes, azaz néha azért hibázó emberek a legszimpatikusabbak. Aki kritizál minket, azt értelemszerűen nem szeretjük, míg azt, aki sokat dicsér és kedves, imádni fogjuk. (nem egyenlő a hízelgéssel) A fáma ezekről szól, de a lehengerlő személyiségű és humoros emberek mindig népszerűek.
2013. márc. 16. 10:08
 3/3 anonim válasza:

Szerintem ilyen egy népszerű lány:

A társaságban mindenki észreveszi őt, remek tanácsai vannak és nagyon jó ösztönzéssel bír el. Kissé makacs, kiáll a véleménye mellett, mindig a saját nézőpontját tartja szem előtt. Humoros, ha kell laza, de nagyon komoly is tud lenni. Okos. Szeretik őt a barátai.

2016. jan. 6. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!