Ti elmennétek ilyen helyzetben dolgozni vagy így is tanulnátok tovább?
Szóval az anyám 54 éves és túlsúlyos, a szervezete nem bírja a munkát. Most takarít, délután megy dolgozni hajnalban jön. Az apám gyári munkás, 3 műszakban dolgozik. A bátyám most végzett egy egy 2 éves OKJ képzést, de valószínű nem tud majd vele elhelyezkedni. Én most fogok érettségizni 19 éves vagyok, a bátyám 21.
Az anyám folyton panaszkodik, hogy mikor állunk már munkába, akkor abba hagyná a munkát (most napi 4 órát utazik, 8 órát dolgozik 60 ezer Ft-ért, apám 150 ezer Ft-ot keres).
Sosem voltam jó tanuló, de el szerettem volna végezni egy 2 éves szakács képzést érettségi után. Viszont ilyen helyzetben szerintem célszerűbb lenne elmennem dolgozni legalább egy évet és utána a spórolt pénzemből elmennék 1 éves pincér képzésre estin.
Igazából nem tudom mit kellene tennem, ugye az sem biztos, hogy munkát találok (bár szerintem apám tudna helyet csinálni a gyárban, akkor kb. 120-140 ezer Ft kezdő fizetést kapnék).
Szerintetek mit csináljak?
Köszönöm a választ!
Az a baj, hogy tegnap rosszul is lett a munkahelyén. Nem tudom pontosan mi volt a baja. A nagy súlytöbblet valószínűleg megviseli a szívét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!