Miért mondják azt az emberek, amikor káromkodnak, hogy "k*rva isten", amikor elvileg ő egy szakállas csávó?
1. Nem szakállas csávó
2. Nem Istenre gondolnak.
Biztos, hogy szakállas? Biztos, hogy csávó?
Azért mondják így, mert ez olyan nagyon menőnek tűnik, hogy nemcsak trágár szót használ, de Istennel együtt teszi, tehát ő egy nagyon bátor mocskos szájú hülyegyerek.
ezen már én is gondolkodtam. a legtöbb káromkodás a szexhez kapcsolódik. érdekes.
de valaki még meg is spékeli ezt, pl. a k*rva isten f*szát
Kérdező! :D Hatalmas vagy! :D :D :D
Isten csak a Te olvasatodban "emberképű"-----
egyszeru a dolog
a K. betus szo ebben a kontextusban MELLEKNEV, nem fonev
tehat nem foglalkozast jelol, hanem tulajdonsagot
Egyszerű keveréke a trágár szavaknak.
- Qrva, alapból illetlen, pejoratív, degradáló szó, ideális káromkodáshoz. Szinte mindenhez lehet illeszteni jelzőként.
- Isten, szerintem az "Ó, Istenem!" felkiáltásból került át a káromkodások közé.
- Egyéb genitáliák szabadon hozzárakhatók. Nem kell értelmet keresni benne, csak az a lényeg, hogy minél vulgárisabb legyen. :)
kieg.
"az a lényeg, hogy minél vulgárisabb legyen"
..és minél megbotránkoztatóbb. Ez a lényege a káromkodásnak, és így már Isten is érthetőbb, hogy került oda. :)
Igen, én is hallok olyanokat nőktől, hogy "@ßszom kivan". Szóval csak nagyon ritkán van értelme a káromkodásoknak.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!