Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják azt az emberek,...

Miért mondják azt az emberek, amikor káromkodnak, hogy "k*rva isten", amikor elvileg ő egy szakállas csávó?

Figyelt kérdés
Mindig érdekelt ez a kérdés, mert ezt általában a nőkre szokták mondani.

2013. márc. 12. 22:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem szakállas csávó

2. Nem Istenre gondolnak.

2013. márc. 12. 22:35
 2/9 anonim ***** válasza:
38%

Biztos, hogy szakállas? Biztos, hogy csávó?

Azért mondják így, mert ez olyan nagyon menőnek tűnik, hogy nemcsak trágár szót használ, de Istennel együtt teszi, tehát ő egy nagyon bátor mocskos szájú hülyegyerek.

2013. márc. 12. 22:42
 3/9 anonim ***** válasza:

ezen már én is gondolkodtam. a legtöbb káromkodás a szexhez kapcsolódik. érdekes.

de valaki még meg is spékeli ezt, pl. a k*rva isten f*szát

2013. márc. 12. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Kérdező! :D Hatalmas vagy! :D :D :D

Isten csak a Te olvasatodban "emberképű"-----

2013. márc. 12. 22:49
 5/9 anonim ***** válasza:

egyszeru a dolog

a K. betus szo ebben a kontextusban MELLEKNEV, nem fonev

tehat nem foglalkozast jelol, hanem tulajdonsagot

2013. márc. 12. 22:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyszerű keveréke a trágár szavaknak.

- Qrva, alapból illetlen, pejoratív, degradáló szó, ideális káromkodáshoz. Szinte mindenhez lehet illeszteni jelzőként.

- Isten, szerintem az "Ó, Istenem!" felkiáltásból került át a káromkodások közé.

- Egyéb genitáliák szabadon hozzárakhatók. Nem kell értelmet keresni benne, csak az a lényeg, hogy minél vulgárisabb legyen. :)

2013. márc. 13. 12:45
 7/9 anonim ***** válasza:

kieg.

"az a lényeg, hogy minél vulgárisabb legyen"

..és minél megbotránkoztatóbb. Ez a lényege a káromkodásnak, és így már Isten is érthetőbb, hogy került oda. :)

2013. márc. 13. 12:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Több ilyen is van, megszokásból, vagy felindultságból egymás mellé tett szavak, nem feltétlenül értelmezhető céllal. Itt a levezetés a cél, ezt a formát szokta meg. Gyakran hallok fiatal lányoktól olyant, hogy ő mit tesz (férfiakkal). Fordítva van értelme, de így nyilvánvalóan nem a valóságtartalom a lényeg.
2013. márc. 13. 15:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, én is hallok olyanokat nőktől, hogy "@ßszom kivan". Szóval csak nagyon ritkán van értelme a káromkodásoknak.

:)

2013. márc. 14. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!