Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyarok miért vannak...

A magyarok miért vannak megijedve a cigányoktól? Hogy lehet egy nép ennyire gyáva?

Figyelt kérdés

Miközben a hunok leszármazottai vagyunk.

Attila apánk forog a sírjában.

2013. márc. 4. 21:06
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Egyébként,ha Trianon idején is összefogtunk volna, nem vették volna el a területeinket,vagy legalábbis nem ennyit

Ott is a beletörődés volt a jellemző és a magyarázkodás (mint itt),MERT HAGYTUK.

A székelyek nem hagyták,de őket hátbatámadták,ld. Székely Hadosztály.

A törökök nem hagyták,erősek is maradtak.

2013. márc. 5. 19:57
 32/47 anonim válasza:
21 éves lány vagyok, tegnap este az egyik barátnőmtől sétáltam haza falun 9 órakor. Telefonáltam közben. Nem lakik messze a barátnőm, 3-an voltak, elsőnek csak cigit kért, majd az utamba állt és ketten odanyomtak a falhoz, mire jött a 3. hogy engedjétek el én ismerem... Ha Ő nem jött volna szerintem én sem itt lennék most. Nagyon durva egy eset volt, nagyon megijedtem, valószínűleg inkább kocsikázok egy ideig, nem szeretnék még egy ilyen esetet. De létezik, minden napos dolog.
2013. márc. 6. 08:10
 33/47 A kérdező kommentje:

Ez meg azért van,mert a magyarok nem szülnek a vallástalan,anyagias szemlélet miatt,amelyet a modern társadalom miatt.

Ha Neked pl lenne 8 testvéred,meg 42 unokatestvéred ilyen elő sem fordulhatna.

Régen még a háború előtt (amikor még erősebb volt a vallásosság és nem volt ilyen anyagias szemlélet-Horthy-rendszer,de vissza lehet menni a 19.sz. végére),de még utána is az 50 -es években (Ratkó-korszak) 8-10 gyermeket vállaltak a nagy szegénységben.

Egygyermek vállalása lemondással jár,hiszen sok karrierista "szinglihorda" inkább saját magára költi a pénzt és max háziállatot tartanak.

A világban is ez van,ahol szegénység van,erős a vallásosság pl India,Kína,Afrika sok gyereket vállalnak

Kína inkább múlt idő,mert a kommunizmus óta stagnál a népesség száma,de előtte több ezer év miatt a vallásos szemlélet megtette a hatását és ezért vannak qrva sokan.

Egyébként a cigányok sokkal vallásosabbak is,félik az Istent.

A modern társadalomban olyan sokba kerül akár egy gyermek felnevelése (taníttatás stb,mindent megadni neki),hogy egész egyszerűen nem lehet sok gyermeket vállalni,mert totális csőd.

Régen a gyerekek pl nem tanultak, még érettségi is kevés embernek volt,nemhogy diploma.

Na most a cigányoknál ez nem számít,hiszen:

1. vallásosak-a gyermek náluk áldás,büszkeség (mnél fiatalabb korban)

2. eltérő kultúrájuk miatt igénytelenebb,szegényebb környezetben is "elvannak"

2013. márc. 6. 16:23
 34/47 A kérdező kommentje:
Egy gyermek-külön akartam írni
2013. márc. 6. 16:24
 35/47 A kérdező kommentje:

első mondat:

...modern társadalom miatt (amelyet" nélkül)

SZARAKODIK A NETEM.

2013. márc. 6. 16:26
 36/47 anonim válasza:

Röviden: mert a törvény őket védi, nem léphetsz fel ellenük.

Ez az egész nem most kezdődött el. Rendszerváltás előtt a rendőrnek volt joga keményen fellépni, féltek tőlük a cigányok. Most meg ők verik agyon a rendőröket, ha többen vannak. Rendszerváltás után létrejöttek jogvédő szervezetek, ők is sokat tettek azért, hogy a cigányokat mindig védeni kell, hisz csak "megélhetési bűnözők". Ha összefognak a magyarok és szétvernek 2 cigány családot akik terrorban tartják a falut, akkor is lesz 50 ember akit elítélnek rasszista támadás miatt, amit a média felfúj és úgy adja le (náci, rasszista, fasiszta, trappista magyarok). Ha megölik őket, akkor meg főleg. Tehát semmit se tehetünk ellenük.

Nos kérdező, az hogy a cigányok istenfélőek, hülyeség. Aki fél Istentől nem gyilkol, ver meg ártatlan embereket, nem kínoz halálra idős bácsikat, néniket. Más idők járnak, ma már nem lehet 7-8 gyereket szülni, és azt mondani lesz ami lesz... Az én nagymamámnak volt 8 testvére, szegénységben nőttek fel, de normális nevelést kaptak. Ma már semmit se érsz 8 általánossal, nincsenek bányák, gyáraink, helyette van gyorséttermi munka, de azokkal nem fogsz annyit keresni, hogy gyereket is nevelj. Arról nem is beszélve, ha a gyereknek nincs meg a legújabb játék, ruha, stb, akkor kiközösítik, gúnyolják a suliban, mert a média ezt neveli beléjük. Nem csak a cigányok, magyarok se kapnak lassan munkát, miből éljenek, neveljenek egy gyereket, nem hogy hármat, négyet.

Két dolgot lehet tenni, az egyik a demokratikus út, várunk egy pártra és rendet tesz. A másik út a polgárháború, amikor már elege lesz mindenkinek mindenből, főleg a cigányokból. Nem tudom te melyiket szeretnéd.

2013. márc. 6. 17:36
 37/47 A kérdező kommentje:

erről beszélek:

ezért van halálra ítélve a modern társadalom,mert az anyagias szemlélet miatt nem szülnek...ld 30 feletti szinglik

valóban régebben analfabétaként sem lehetett éhen halni,mert élelmet adott a Föld

2013. márc. 6. 17:40
 38/47 A kérdező kommentje:

általába Istenfélőbbek és babonásabbak,mint a magyarok

pl este nem mernek elmenni a temető előtt,"mert ott járkálnak a halottak"

2013. márc. 6. 17:41
 39/47 A kérdező kommentje:

így van így van

faluban nincs is gyorsétterem,csak városban,ott meg albérlet stb ....kevés a pénz

2013. márc. 6. 17:43
 40/47 A kérdező kommentje:

Arról nem is beszélve, ha a gyereknek nincs meg a legújabb játék, ruha, stb, akkor kiközösítik, gúnyolják a suliban, mert a média ezt neveli beléjük

ez már a 80-as évek második felében így volt,de 90től felerősödött,emlékszem a 95 környékén kinéztek,mert nem volt videónk,comodor 64 nyugati kocsink ("csak" Trabant,holott még az is jobb,mint gyalog)

2013. márc. 6. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!