Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi jut először eszetekbe...

Mi jut először eszetekbe Finnországról?

Figyelt kérdés
Projektmunkát kellene csinálnunk (egy kisebb finnül tanuló közösségnek) a finn-napra a suliban. Volna ötletetek? Mi jut eszébe egy 16-17 éves gimnazistának Finnországról? Mi az, ami érdekelné ezt a korosztályt? (nem a Finlandiára gondolok elsősorban:D)

2013. febr. 26. 21:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
szőke hajú - kék szemű emberek, hideg, hó, hal, pannakakku, karéliai medvekutya, Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen
2013. febr. 26. 21:59
 12/15 anonim ***** válasza:

Kalevala, a híres finn eposz,

szauna / még magánházakban is elterjedt /,

Múmin-mesekönyv: / a szerző-rajzoló Tove Jansson ugyan

2013. febr. 27. 00:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Bocs, véletlenül elküldtem, de még nem fejeztem be...

Szóval, Tove Jansson svéd nemzetiségű, de finn állampolgár volt és a finnek nagy kedvence ez a mese.

-rockzenekarok: Children Of Bodom, Apocaliptica, HIM, Nightwish és még sorolhatnám, nem semmi, mennyivel büszkélkedhetnek, és még nemzetközi sikerük is van.

És úgy tudom, rengetegen tanulnak játszani valamilyen hangszeren gyerekkorukban és az állam is támogatja ezt.

-finn vodka.

2013. febr. 27. 00:06
 14/15 anonim ***** válasza:
Joulupukki, finn zenekarok, Tarja Halonen, Nokia, szauna, tavak, hó, Helsinki, h jó az oktatás (a Pisa-felmérés), sportolók, a finn kitartás a sisu meg még sok minden
2013. febr. 27. 10:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Korpiklaani :D illetve a "nagy testvériségünk"...
2013. febr. 27. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!