Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek hogy tetszik a Zsálya név?

Nektek hogy tetszik a Zsálya név?

Figyelt kérdés

2013. febr. 26. 09:11
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik, de nem azért mert növény, vagy mert szokatlan, csak nem szimpatikus. Az Ibolya és a Jácint még inkább nem tetszik. :) Ugyanakkor meglehet, hogy ha külföldi lennék és egy teljesen idegen név lenne számomra, akkor tetszene.
2013. febr. 26. 15:43
 32/51 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk valamelyik válaszolónak igaza van, hogy akármennyire is szép a hangzása, úgy, ahogyan Te mondod; SENKI sem fogja tudni kimondani az adott országban. Főleg, hogy nem is akarja senki normálisan kimondani, sikerül ahogy sikerül. Nem fog azért magyarul megtanulni valaki, hogy a zsályát "Zsálya"-nak mondja, ne pedig a már említett változatokban: dzsalia, csáliá, ésatöbbi ésatöbbi:D

Nekem van holland ismerősöm, akit Casper-nek hívnak. Ugye én ilyen angolosan ejtem. De annak köze nincsen ahhoz, ahogyan ő flamandul kimondja a saját nevét. Szóval készülj fel, hogy kizárólag te és a családod fogja Zsályának szólítani a gyerekedet, mert más ottani egyszerűen képtelen lesz kimondani:D Van ismerős magyar, hollandiába kiköltözött házaspár is a baráti körben. Na nekik is elszállt az agyuk, mivel ott ugye olyan nevet adsz, amit csak akarsz. Erre az egyik fiukat "Kedves"-nek, a másikat meg "Gólya"-nak nevezték el. Mert hogy milyen jól hangzik. Ja, nagyon jó:D Amikor hazajönnek Mo.-ra mindenki hülyének nézi a gyerekeket, Hollandiában pedig igazából senki sem tudja kimondani ezeket a szavakat normálisan magyarul:D Tisztára megérte:D:D

2013. febr. 26. 15:46
 33/51 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 19essel és az utolsóval, tényleg senki nem fogja tudni kiejteni, és el fog veszni a szép hangzás, ami miatt adnád! Én is külföldön élek, errefelé talán Zalia-nak ejtenék, ami nagyon nem Zsálya :)

Az angol verziója, a Sage viszont kezd elterjedni, az szerintem szép név, és "bölcs"et is jelent :)

2013. febr. 26. 17:12
 34/51 anonim ***** válasza:
90%
Én is megkérdeztem a külföldi páromat, ő Szalia-t mondott, hogy szerinte az lehet a kiejtése :P
2013. febr. 26. 17:15
 35/51 anonim válasza:
Nekem tetszik
2013. febr. 26. 18:23
 36/51 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik.
2013. febr. 26. 20:03
 37/51 A kérdező kommentje:
Az itteni fonetika szerint lenne anyakönyvezve, nem lenne gond a kiejtéssel.
2013. febr. 26. 20:52
 38/51 anonim ***** válasza:
Áruld már el, mégis melyik országban anyakönyvezik ezt és milyen fonetikai átírással? :)
2013. febr. 26. 20:57
 39/51 A kérdező kommentje:
Jaya-ként anyakönyveznék.
2013. febr. 26. 21:25
 40/51 anonim ***** válasza:
2013. febr. 26. 21:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!