Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha női egyenjogúság van akkor...

Ha női egyenjogúság van akkor egyesek miért panaszkodnak ha nem élvezhetnek bizonyos előnyöket?

Figyelt kérdés

Tehát,hogy nem engedem előre a buszon meg az ehhez hasonlók, nem adok meg olyan dolgokat amit egy nőnek illene.Például skandináv országokban nem engedik előre a nőket mert egyenjogúság van.

Vagy ez olyan,hogy csak a hátrányos megkülönböztetéssel nem szabad élni, a többi pedig jár?

2013. febr. 25. 14:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%

"A feminizmus már rég idejét múlt, a nők ma már semmiben nem szenvednek hátrányt,sőt"

- Felmérések szerint a nők, még mindig kb 25%-kal kevesebb bért kapnak ugyanazért a munkáért (statisztika)

- A munkáltatók még ma is szívesebben alkalmaznak férfiakat, mert ők nem mennek el szülni (statisztika)

- A nők ellátják a háztartást és nevelik a gyerekeket és MELLETTE teljes állásban dolgoznak

Hol is van itt az egyenjogúság?

2013. febr. 25. 15:31
 12/20 anonim ***** válasza:
14%

De a nők azért is megy dolgozni, mert akkor feminista:). Ha a férfiak annyit keresnének, hogy el tudnák tartani a nőket, akkor is dolgozni meg karriert akarna építeni a legtöbb nő.

„Hogy egy nőnek is szabad legyen mindaz, amit minden embernek szabad, például tanulni vagy szavazni. Embernek tekintsék a nőt, ne állatnak vagy háztartási robotgépnek.

És mégis mi a bánat akadályoz meg egy nőt abban, hogy elmenjen mondjuk autószerelőnek? Semmi. Max. nem lesz elég ereje hozzá, hogy pl. leemeljen egy váltót. Pont erről van szó, te is rinyálsz, h szabad legyen a nőnek, miközben már rég az lehet egy nő, ami akar. Ja hogy vannak olyan munkák, amire sok nő a fizikai ereje/ intelligenciája miatt képtelen?:). Hát tudod, ez meg biológiailag így van. Senki sem akadályoz meg titeket abban, hogy informatikusok, favágók vagy autószerelők legyetek, csak az, h valószínűleg,csak képességeitek:). Ez a baj, hogy kezd agyatokra menni már a feminizmus, és ha valamire képtelenek vagytok, már rögtön jön a „jajmertnővagyok” szöveg. Nagyon unalmas már. Egyébként meg pont hogy a legtöbb nő megszokta is elvárja ma már, hogy előnyös megkülönböztetésben részesüljön, mert nő. Persze, egyik nő sem várja el,h előre engedjék, de hisztizik, ha nem teszem, meg nem várja el, hogy kifizessem a vacsorát, de ha nem teszem, másnap tele lesz a facebook azzal, hogy mekkora bunkó vagyok:)

2013. febr. 25. 15:36
 13/20 anonim ***** válasza:
82%

Mi nők tudjuk, hogy mondatot és személynevet nagybetűvel kell írni. Ki is itt az uninteligens?

"de ha nem teszem, másnap tele lesz a facebook azzal, hogy mekkora bunkó vagyok:)"

Tévedsz. Nem a vacsoraszámla kifizetése miatt gondolják rólad, hogy bunkó vagy.

2013. febr. 25. 15:50
 14/20 Márciuska ***** válasza:
68%
Kedves 12! Éppen azt mondom, amit te, hogy vannak dolgok, amire a nők (általában) kevésbé képesek, és olyan dolgok, amire (általában) jobban képesek, mint a férfi. Amire nem vagyok képes, arra nem vágyom. Én csak azt mondtam, hogy szomorú és embertelen bárkit, akár nőt, akár férfit, bármilyen alapon megfosztani alapvető emberi dolgoktól. Ami minden embernek jár, függetlenül attól, hogy férfi vagy nő, fehér vagy fekete. Szó sem volt arról, hogy követeljem, hogy autószerelő lehessek, mert nem is lennék rá képes fizikailag. De az a nő, aki képes rá fizikailag, az hadd csinálja, ha akarja! Ahogy egy férfi is hadd kössön vagy főzzön, ha akarja! És ahogy mondtam, soha senkitől nem vártam el, hogy udvarias legyen velem. Én udvarias vagyok másokkal, akár nő, akár férfi. Veled is. És örülök, ha velem udvariasak, akár nő, akár férfi az illető.
2013. febr. 25. 15:51
 15/20 anonim ***** válasza:
12%

"Attól, hogy a nők egyenlőek, még nem jelenti azt, hogy nem kedveskedhetsz nekik azzal, hogy előreengeded őket az ajtóban"

Ja, ha meg nem "kedveskedek",akkor meg én vagyok az udvariatlan, bunkó férfi. Ha a kedveskedés egy nem elvárt,hanem egy plusz ráadás lenne,akkor annak a hiánya nem váltana ki semmilyen érzést.

" a nők általában csak azt szeretnék, ha nem különböztetnék meg őket hátrányosan "

Ja, de sohasem mondják meg KONKRÉTAN, hogy náluk mit is jelent az az "általában". A munkabért leszámítva semmilyen konkrét óhajuk sincs,csak jönnek az "általában" meg vagyunk különböztetve dumával.

"Ne a szélsőségesek alapján ítéld meg a nőket."

A nők is a szélsőségek alapján ítélnek. Mindig a részeges,családját verő és gyerekével nem törődő férfikép jelenik meg,mind a médiában (tv,újság) mind ezen az oldalon. Ha véletlen kiválasztanék pár kérdést,ahol a férfiak "rossztulajdonságairól" biztos találnék jó pár "mert ilyenek a férfiak" megjegyzést. Lehet keresgélni...

"Az, ha a férfiak maradnak a férfi szerepeknél, a nők meg a női szerepeknél. Nem kell felrúgni azt, ami már tízezer évek óta ugyanúgy "

Pontosítok,nem tízezer,hanem százezer esetleg pár millió. A tipikus női és férfi szerepek nem az ókorból erednek,hanem az evolúcióból. Kivételesen lehet egy nő férfias,de a többség sosem lesz alkalmas férfiszerepek végzésére. Ez akármennyire is fáj és lepontozást von maga után,így van (persze az igazság néha fájhat).

"Amiről te beszélsz az nem egyenlőség, hanem kiszolgáltatottság"

Nevezheted te kiszolgáltatottságnak, ez bizony mindig is így volt és lesz,mert ilyen a férfi és női természet. Ja neeeem nem mi férfiak vagyunk ilyen g.cik, hopgy direkt kihasználnánk,hanem a nők többségében nincs meg a döntési képesség. Ezt én is mindig tapasztalom, hogy a nők sokkal kevésbé tudnak dönteni ,a felelősséget ritkán vállalják fel és ritkán mernek lépni. De mindezt nem azért mert mi csúnya férfiak nem engedjük,egyszerűen egy nőnek (és itt nyugodtan belehet helyettesíteni az állatvilág nőstényeivel) az életében egy-két fontos döntést kell meghoznia,mégpedig hogy kivel és mikor vállaljon gyereket. A majmoknál is a nősténynek semmi dolga, míg a hímek vadásznak,koalíciókat kötnek vagyis egy csomó döntési helyzetben vannak, a nőstények egymást kurkásszák,gyereket nevelnek és ennyi. Sosem kellett eldönteniük, hogy merre menjen a csapat, mi legyen a kaja, befogadjuk-e az új majmokat,mert mindez a hímek feladata.

Éppen ezt örököltük meg emberek.

2013. febr. 25. 15:51
 16/20 anonim ***** válasza:
27%

"Mi nők tudjuk, hogy mondatot és személynevet nagybetűvel kell írni. Ki is itt az uninteligens?"

Viszont ezek szerint ti nők nem tudjátok, hogy az UNINTELLIGENS szót két l-lel kell írni:).Szép öngól.

2013. febr. 25. 15:56
 17/20 anonim ***** válasza:
9%

"Mi nők tudjuk, hogy mondatot és személynevet nagybetűvel kell írni. Ki is itt az uninteligens?"

Azért annyi ésszel megáldhatott volna az élet, hogy tudnád: ha egy online fórumon valaki egyfolytában kisbetűvel ír le egyébként nagybatűvel kezdődő szavakat,az nem intelligencia kérdése,hanem kedv és idő. Én általában szeretem betartani ezeket a szabályokat, de néha napján engem sem érdekel annyira.

Egyébként aki ebbe köt bele,az már a "kifogytam az érvekből, jöhet a személyeskedés" kategória.

2013. febr. 25. 16:08
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
Az igaz, hogy a skandináv országokban oldották meg jól ezt a dolgot, mert az egyenjogúság együtt jár a kötelezettségekkel is. Én is simán csinálok férfimunkát, vagy meghívom a barátomat kajálni és jó ez így, amúgy is gyűlöltem mindig is a női szerepet. Amúgy meg a legtöbb férfi szerintem alaptalanul van eltelve magától, meg attól, hogy képes megerőltető fizikai munkát végezni. Ahhoz kell a legkevesebb ész. Sok férfi tanulatlan, mert inkább szakközépbe megy, lusta tovább menni és akkor lehúzzák az okosabb, diplomás nők önbizalmát azzal, hogy összejönnek velük, majd a kisebbségi komplexusuk miatt sérül a büszkeségük és akkor sír a szájuk, hogy a barátnőjük lenézi őket. Kevés normális férfi van, a többség túl egoista, buta és veri a mellét a nagy semmire, hogy fel tud emelni egy 100 kilós vasat. Hogy oda ne rohanjak.
2013. febr. 25. 16:37
 19/20 anonim ***** válasza:
95%

Már megint keveri valaki a szezont a fazonnal. Az egyenJOGÚság azt jelenti, hogy mind a két nem szavazhat, tanulhat az egyetemen, örökölhet. Érted? Nők és férfiak is!

Az, hogy te kit engedsz magad elé szerinted felér az ilyen dolgokkal?

Ezt úgy hívják, hogy ILLEM. Nagyon régi és nem várja el SENKI, hogy betartsd, és nincs semmi jogi következménye, ha nem teszed!

A kutya nem kért meg rá téged, meg senkit se, hogy másoknak ajtót nyitogass! Különben attól még valaki ugyanolyan tahó marad, ha csak azért tesz ilyen gesztust, hogy bevágódjon, vagy nehogy "megszólják" és nem kedvességből!

2013. febr. 25. 20:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Édes istenem. Az illemnek mióta van köze a jogalkotmányhoz??? Hihetetlen hogy milyen hülye emberek léteznek pff
2014. szept. 4. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!