Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyenek a szerb emberek?

Milyenek a szerb emberek?

Figyelt kérdés
Végeztem egy kis családfakutatást, és kiderült, hogy mind apai, mint anyai ágon Szerbia területéről "származom". Nem tudok túl sokat a szerbekről, mint népről... esetleges ott élő rokonokról nem tudok, szóval őket nem kérdezhetem :) A szokásaik, kultúrájuk, habitusuk érdekelne, illetve ha van valami sztereotípia, vagy "csak rájuk jellemző" jelző, mondás, általános igazság - örülnék, ha megosztanátok velem :D
2009. szept. 9. 20:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
36%
Nézz utána a délvidéki vérengzéseknek és megtudod.
2009. nov. 12. 20:55
 12/22 anonim ***** válasza:
90%
Én itt élek, bár nem vagyok szerb. Vannak tényleg olyanok akik erőszakosak, de az én ismerőseim között egyetlen egy ilyen sincs, és főleg olyan nincs, hogy erőszak az iskolában...az első válaszoló nagyon félre tudja!! *.*
2011. ápr. 16. 09:49
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom vannak paran akik nagy Srbijasok de legtobbje jo ember es elhulyeskednek en szerb osztalyba jartam es nem utaltak mert magyar vagyok.jol kijottunk es csak azert jartam szerb osztalyba hogy itt tovabb folytatni egyetem stb. de mostmar nem ez van a fejemben :P.amugy tenyleg nincs veluk gond vannak eroszakosak de azokat lecsapjuk...

de peldaul ha ujvideken vagy belgradban vagyok es megtudjak magyar vagyok nem csinalnak semmit.Vannak rossz emberek es haborus bunosok nalunk nem azt mondom de van mas orszagban is de igaz nem annyi mint itt :P

2011. jún. 2. 14:23
 14/22 anonim ***** válasza:
75%
hát nem mondom! A hideg ráz az olyanoktól, akik 2 szerbet ismernek, és már nagy szerb szakértök! :\ Ezt csakis te tudod megtapasztalni. Máshol is találsz utcanöhöz hasonló nöket, rosszindulatú embereket... 2 legjobb barátnöm szerb. Eddig sokkal jobban kijöttem a szerbek, mert bulizóssak, humorossak, nem mint a magyarság naggya aki nem lát a büszkeségtöl. Tökéletesen értem a nyelvet, és elég jól beszélem is. Itt nöttem fel Vajdaságban és láss csodát még élek. És vagyok olyan rendes, és nem ku**ázom le az embereket. :s na itt mutatkozik meg, hogy van bennem is illem ahhoz képert hogy szerbek közt nöttem fel. kedves kérdezö, ne hidd azt, hogy itt olyan romlott emberek élnek, ahogyan itt páran gondolják. Itt is látszik, hogy páran nagyon el vannak azzal, hogy mennyire jobbak, és hogy mennyire "tapasztaltak" szerb népismeretböl. Bocs a hangnemért, de ki akartam álni a szerbek mellett, márcsak a szerb barátaim miatt is. A hosszú ö betük miatt meg bocsi, szerbre van állítva a mobilom és az nincs benne. XD 16l vajdaság
2011. aug. 1. 04:49
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha szerbre van állitva a mobilod akkor hogyan van ö betűd?

Tudtommal a szerb irásban nincsen ö betű.

Sajnos olvassa ezt az oldalt más vajdasági magyar is,így nem mindenki veszi be az ostobaságaidat.Üdv Szabadkáról.

2013. ápr. 23. 23:49
 16/22 anonim válasza:
100%

nem kötekedni akarod,de magyar nyelvre állitva is van "nem magyar" betű...

ami a szerbeket illeti egyetértek a vajdaságiakkal üdv Hajdújárásról :P

2013. máj. 22. 20:07
 17/22 anonim ***** válasza:
81%

Véleményem magyar szerbként:

úgy gondolom, hogy mi elég bátrak vagyunk és ki merünk állni az igazunkért, valamint hajlandóak vagyunk (meg)küzdeni az igazunkért.

Én magam a tiszántúlon élek, de nekem döbbenet látni, hogy mennyi alantas, korrupt és gyáva ember van errefelé - mind csak sunyítana, az igazság, a rend pedig egyiknek sem kell.

Büszkén vallom, hogy Nyikoláj Teslával egy népből származom... ezenkívül úgy gondolom még, hogy mi született katonák, harcosok vagyunk... nekem az apám is katona volt, még a Távol-Keleten is harcolt.

Én magam egyébként Szerbiában sosem éltem, nem tudom, hogy ott mi is van, milyenek ott az emberek.

...

A magyarság állítólagos nagy múltját nézve döbbenet egyébként látnom ezt a hihetetlen gyávaságot és korrupciót, ami ebben az országban van... nem csoda, hogy ekkorára zsugorodott ez az ország (a mérete).

Még egy tanácsom a magyaroknak:

Az országotokból először a dzsentri-elvű =nemzeti =magyar korrupciót kellene kiirtanotok, ha lenne hozzá tartásotok és bátorságotok.

Nem úgy működik itt a korrupció, hogy "mindent a zsidó csinál", "mindennek a zsidó az oka".

Igen is, a középkor óta van egy dzsentri-elitetek, a kiskirályok, Csák Máték, Borsa Kopaszok, Aba Amádék szellemi és anyagi örökösei, ők fosztják ki elsősorban az országotokat... ha volna bennetek bátorság, velük kellene leszámolnotok. Demokratikusan és értelemmel kezelni lehetne ezeket a problémákat, de amint látom, a magyart nem igazán érdekli az ilyesmi (inkább zsidózik egyet helyette).

A problémák kezelésének szintjei vannak... először a legelső (=legközelebbi) szinten kell kezdeni a problémák kezelését:

megoldunk egy szintet és ha még mindig fennáll a probléma, akkor egy szinttel továbblépünk (a probléma kezelésében).

Az értelem az első elv, az erő pedig a második elv stb.

2014. aug. 18. 12:53
 18/22 anonim ***** válasza:
80%

A népek egyébként ma már annyira keveredettek, hogy lassan értelmét veszti a népben való gondolkodás ... pl. egy negroid típusú ember is lehet ma már "norvég" vagy akár "grönlandi".

A rasszjegyek dominánsabban mutatnak rá a karakterre, típusra, mint az állampolgárság - mivel ezek egyszerű, bürokratikus eszközökkel nem változtathatók meg.

2014. aug. 18. 14:43
 19/22 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó előtti: Nem értelek? Mit jelent az hogy magyar szerb vagy? Én szabadkán élek szerbiában, és nem vallom magam szerb magyarnak, hanem csak magyarnak. Annyira nem is beszélem a szerb nyelvet, hogy olyan kommentet leírjak egy szerb nyelvű oldalra szerb nyelven, mint ahogy azt most te teszed itt magyar nyelven. Egyébként meg tényleg nem sok szerb identitás szorult beléd, ugyanis nem Nyikoláj hanem Nikola Tesla. A bal kezemen meg tudom számolni az összes állitólagos szerb hőst, nem lenne olyan nagy feladat ezeket megtanulni.

Tehát kettőnk közül most nagyon úgy fest, hogy te vagy a kevert identitású, nem pedig én és a hozzám hasonlók.

Egyébként ha nincs OMM, akkor Tesla is maradhatott volna Likában pravoszláv papnak, ahogy az ősei.

Egyébként itt szerbiában szerb szerbnek az ellensége.Vannak a kizsákmányolók, akik 20 ezer dinárért (60 ezer forintért) dolgoztatják a népet, és lesz*rják a nagy szerb összefogást. Csak akkor tudnak összefogni, ha az utcán kell valakit megpakolni, ha túlerőben vannak, és lesből, orvul, 10 az a kettőre kell támadni, pont mint ahogy az szokás volt a hajdúkoknál, partizánoknál.

Elég sok szerbet ismerek, ez a véleményem róluk. Nap mint nap kerülök velük kapcsolatba.

2014. aug. 30. 02:18
 20/22 anonim válasza:
100%
Na en a sajat tapasztalataimat mondom 1 szerb ferfirol: (fagyiaruskent dolgozott nyaron a kozeli fagyizó van, nem messze a mi lakasunktol 1 kopesre kb) Ha jol tudsz angolul akkor konnyen meg fogod erteni plane ha o is beszel es tud angolul. Yooo humora volt kedves aranyos ha valamit nem tudtam angolul o kijavitott es segitett. Dejannak hivjak, nagyon magas kreol boru es fekete haju. (Itt dolgozott a szerb fagyizoba par szabadkai emberrel egyutt) Szabadkarol jottek att ide Tolnara de visszament oda Vajdasagba mert sokat dolgoztattak es nem fizettek meg rendesen, 4 órába volt elv. bejelentve de tuloraztattak, tobbet dolgoztattak 4 oranal. Jofej kedves normalis ember ha kiintegettem mert ellmentem a fagyizo elott vagy koszontem neki mindig ha kiult cigizni vagy latott, visszakoszont visszaintegetett, el lehetett vele dumalni ha nem vettem fagyit akkor is, de foleg akkor beszelgettunk jokat ha fagyit is vettem.
2016. dec. 29. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!