Hogyan közöljem anyukámmal ezt a kínos helyzetet?
Nos, nagykorú vagyok, de még diák. Nem dolgozom. Megbüntetett az ellenőr, mert nem volt nálam bérlet, és még 2000 forintom sincs, hogy bemutassam az otthonfelejtett bérletemet. Ha 2 napon belül nem mutatom be, nagyjából 16 ezres (de nem vagyok biztos benne). Nagyon ciki, nem akarom, hogy anyuék fizessék ki... Mit csináljak?
Ha bemegyek a hivatlba bemutatom az otthohagyott bérletemet, lehet e kérni, hogy később fizethessem a 2000-et, esetleg részletbe? És ha hagyoom elcsúszni... (szívem szerint ezt tenném) akkor mennyire szigorúak ezügyben? (hajurásznak miatta évekig, bíróságra viszik, stb)
Iknább a 2ezerről szólj még most, mint várj és majd a 16ezreset kéne fizetniük a szüleidnek.
Esetleg barátoktól kölcsönkérni?
hát pedig az jó alkalom lett volna hogy elmondd mi történt.
szerintem vegyél egy mély levegőt,állj elé,és mondd hogy: anyu! tudom hogy mérges leszel,de eddig nem mertem elmondani hogy az ellenőr megbüntetett és holnapig be kell fizetnem a büntetést. amint tudom megadom,vagy cserébe főzök,mosok,takarítok,stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!