Attól félek ismerősöm öngyilkos akar lenni? Mit csináljak?
Attól félek egyik ismerősöm öngyilkos akar lenni, nagyon rossz anyagi helyzetben vannak és azt mondta olyan biztosítása van, ami az öngyilkosságra is fizet. Egyszer amikor kiborult elmondta, hogyha megtenné akkor legalább ezzel a pénzzel megoldaná a problémákat. Aztán mikor nem figyelt, titokban megnéztem az előzményeit, hogy miket nézett a neten.
Tudom szemét dolog de ezt most értsétek meg. Éreztem hogy valami nincs rendben. A szén-monoxid mérgezésről keresgélt. Hogyan keletkezik zárt térben, mit kell hozzá égetni. Meg ezzel kapcsolatban a faszénre is rákeresett?
Ilyenkor mi a teendő? Úgy tudom ha az ember már utánanéz a dolgoknak akkor nagy a baj?
Nekem van egy elméletem mire akart rá keresni de erről csak privát üzenetben szeretnék beszélgetni, illetve megkérdezni a véleményeteket. Nem szeretnék senkinek tippeket adni.
Köszönöm
"azt mondta olyan biztosítása van, ami az öngyilkosságra is fizet."
- Mond el neki, hogy ilyen egyszerűen nincs, valamit félrenézett. Ez már talán meggyőző.
Illetve elmondhatnád még, hogy az a pénz is egyszer elfogy majd, ráadásul a családja talán úgy összeroppanna, hogy sosem tudnának felállni. A temetés is rengeteg pénzt felemésztene.
Sokkal többet segítene a családján, ha megpróbálna felállni, és dolgozni. Azt a pénzt, vagy legalábbis egy részét így is megkapná később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!