Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha egy jó barátom...

Mit tegyek ha egy jó barátom öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
Konkrétan nem mondta ki hogy szeretné ma megtenni de erősen célzott rá és tudom hogy eszébejutott az elmúlt napokban.Sajnos elég messze vagyunk egymástól nincs lehetőségem átmenni hozzá.A testvére számát már midnenhol kerestem de nincs meg.Írt egy smst ami nekem nagyon úgy tünt hogy búcsúzna(bár lehet túl drámázom)aztán kettőt amivel megnyugtatott vagy talán csak meg akart.Elég rossz kedve van egy ideje egy nagyobb szakítás miatt.Mit kéne tennem azon kivül hogy nagyon sokat beszélünk és meghallgatom illetve próbálok neki segíteni?Nagyon félek hogy baja lesz de nem tudom mit tegyek.Bocsánat ha sok a hiba de nagyon ideges vagyok.A családi kapcsolatokba azért raktam mert szinte családtagomnak tekintem.
2010. máj. 8. 23:58
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Szuleivel nem tudsz beszelni?

Vagy esetleg egy hetvegen nem tudod meglatogatni?

Addig dumalni, hogy te figyi felugrok, es maglatogatlak elmegyunk kirandulni stb, egy moziba,akarhova.

Esetleg javasold neki, hogy nezze meg a The Secret filmet.

Hatha felrazza.

A www.titokfilm.hu-n meg tudja nezni online egybol, nem kell letoltenie sem.

2010. máj. 9. 00:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hát a szüleivel főleg nem tudok beszélni sajnos nem ismerem őket :S Az a gyanum hogy ő ma készül valamire és bár meg akart nyugtatni nem tudom mennyire bízhatok ebben az üzenetben.Mert általában aki meg akarja tenni nem fogja azt mondani hogy na most megteszem.Legalábbis nagyon kevés az ilyen ember.
2010. máj. 9. 00:11
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

Amilyen gyorsan csak tudsz rohamj oda hozzá és ködözd le!!!

Na jó nem kell enyire brutálisnak lenned. :) Pontosan nem tudom, hogy miért is nem tudsz oda menni hozzá, de ha a szüleid az a kadáj akkor mindenképpen közöld velük, hogy hogyan is állnak a dolgok. Jó persze nem kell mindent kipakolni de a legszükségesebbeket mond el nekik. Lehet, hogy tudnak segíteni ;). Akár az is lehet, hogy előtudják keríteni a barátnőd szüleit... Amennyiben mégsem tudsz eljutni hozzá akkor bezsélges vele telefonon, vagy msn-en, vagy e-mailben vagy tök mindegy, hogy hogyan de tartsd vele a kapcsolatot!!! Esetleg rejts el egy-egy ilyen mondatot: Ugye tudod, hogy nagyon hiányoznál ha nem lennél? Ha meghalnál én öngyilkos lennék. Szóval éreztesd, hogy van valaki akiért felelős! És van valaki akire számíthat :)

2010. máj. 9. 00:24
 4/8 anonim válasza:
91%
Ha eltudod érni a szüleit, akkor az, hogy nem ismered őket, nem kizáró ok. Bemutatkozol, elmondod ki vagy, és miért keresed őket...
2010. máj. 9. 00:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Jól van azt hiszem ezt fogom tenni.Nem lakunk közel egymáshoz(nem egy helyen meg semmi)ezért nem tudok átmenni ilyenkor éjjel sajnos.Köszönöm a válaszokat, próbálkozok mindenkit elérni aztán ha másnem holnap leírom mi volt.
2010. máj. 9. 00:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Remélem nem lesz különösebb hírem csak hogy jól van :( nagyon féltem.
2010. máj. 9. 00:29
 7/8 anonim válasza:
91%

Helyes! Egyébként tudom, milyen nehéz ilyenkor "jó" barátnak lenni. -Szóljak valakinek, ne szóljak? -Haragudni fog, nem fog haraguni hogy ezt teszem? Elérkezett az a pillanat, amikor már tényleg cselekednem kell?

Én úgy gondolom, mindenféleképpen. Bár nem tudom mennyire szoros a kapcsolatotok, de ha ez az egész lezajlott, és esetleg megharagudna, mert "intézkedtél", azt idővel úgyis megbocsájtja majd. Viszont ha valami hülyeséget csinál, az már nem visszafordítható.

Most biztos nehéz, mert holtponton van, de ha ezen túl lesztek, csak jobb lesz majd. Idővel, -hogy Máté Péter halhatatlan szavaival éljek- rájön, hogy "olyan hosszú még az út". Annyi szép és jó vár még rá az életében, de érthetően az első pofonok nagyon tudnak fájni.

00:25-ös voltam

2010. máj. 9. 00:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Végül sikerült elérnem és jelentkezett a lány.Minden rendben van azt hiszem azaz a helyzethez képest.Köszönöm a sok segítséget.
2010. máj. 9. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!