Mit tennél ha osztálytársad/barátod öngyilkos akarna lenni?
Adnék neki egy pisztolyt, ellátnám tanácsokkal, hogy miképpen a legkevésbé fájdalmas és mi a tuti sikeres megoldás. - Csak vicceltem. :-)
Én mély, őszinte beszélgetéseket kezdeményeznék vele. Megpróbálnám feltárni, hogy miért érez így. Ugyanis a legtöbb öngyilkosság(i kísérlet) inkább segélykiáltás, mint valódi meghalni akarás. Tehát ha az okot megszüntetjük, vagy segítünk átértékelni a hozzá való viszonyulást, akkor jó eséllyel magától le fog tenni az öngyilkossági szándékról.
Én kiröhögném, és többet szóba se állnék vele.
Persze, hogyha látnám, hogy komolyan gondolja, akkor elbeszélgetnék vele, szólnék szülőnek pl. (tanárnak vagy más személynek semmiképp sem, a legkevésbé sem akarnék botrányt neki, és amit tanárnak mondasz, hááát.... valahogy mindig elterjed) De az ilyen fenyegetőzések nagy hányada nem viszi végig.
Egyik osztálytársam azért akart öngyilkos lenni, mert egy csaj nem akart vele lenni.-.-
Szerintem mond meg neki, hogy gondolja meg a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!